Ovog leta postalo je jasno da je modna estetika 'old money', u kojoj dominiraju neutralni tonovi i boje, preneta i na šminku. Tako su se trendseterke i influenseri šminkali u bojama kafe, odnosno nosili takozvani 'latte' look, koji je uneo dozu svežine u lice, ali i prozračnih, mlečnih i bež tonova fine penaste kafe.

Sada, sa dolaskom jeseni, čini se da se trend nastavlja, samo u novijoj verziji. Kao i uvek u ovo doba godine, svi polude za popularnim ukusima začina bundeve, a ove godine su iz gastronomije prebačeni u domen lepote, tako da ovih meseci na očima i usnama nosimo pumpkin spice latte look.

Topli tonovi karamele, braon i narandžaste kombinuju se u ovom stilu šminkanja sa bronzanim tonovima, a završni izgled je izuzetno šarmantan i uneće dozu topline u svaku kombinaciju – od jutra do mraka.

Da će ovo biti vodeći šminkerski trend sezone jasno je i iz Instagram lookova poznatih ličnosti, koje se ovih dana gotovo u svakoj prilici šminkaju. Priznajemo da nam se ovaj izgled veoma dopada i da ćemo ga rado nositi u hladnijem delu godine - kada je svaki dašak topline dobrodošao.

jesenja šminka TikTok/danielllestrada