Leto je konačno tu, a to znači da je vreme za sve one prelepe bronzane look-ove kao kada se tek vratimo sa mora, preplanuli. Ipak, jedan se posebno izdvojio poslednjih nedelja i it devojke su bukvalno o-p-s-e-d-n-u-t-e!

U pitanju je takozvani latte makeup trend i definitivno je jedan od najlepših letnjih stilova šminkanja. Naziv latte dobio je zbog smeđih nijansi koje se koriste, a sve da bi dobili bronzani izgled, kao da je okupan suncem.

Postoji više načina da dobijete ovaj look, ali ono što je ključno, nevezano za tehniku koju preferirate, je način upotrebe proizvoda koji je sveden na minimum. 

Dakle, umesto da nanesete, primera radi, puder na celo lice, podlogu stavljate samo na određene delove. Na taj način dobijate besprekornu kožu koja dobija zdrav sjaj.

Pogledajte tutorijal jedne od najpoznatijih TikTok šminkerki Daniele Estrade koja je pokazala najlakši način da dobijete latte makeup:

Latte makeup trend je idealna šminka za leto TikTok/danielllestrada

Kako je i sama rekla, u pitanju je izrazito bronzana šminka sa smokey braon senkom i usnama u nude nijansi. Rutinu započinjete tako što kožu i usne dobro hidrirate. Takođe, savetuje da koristite BB ili toniranu kremu, a ne puder.

Lice stikom, nakon čega bi trebalo da dodate puder ili korektor samo na "prazne" delove" .Matirajte delove koji prosijavaju i nanesite bronzer kao i inače, ali ne zaboravite i nos, kako bi izgledalo kao da vas je "okupalo" sunce. 

Obrve začešljate na gore i definišite ih, ukoliko je potrebno, laganim potezom olovke ili četkice. 

Kada je reč o senkama, držite se toplih tonova koje nanosite preko celog kapka. Na krajeve nanesite tamne tonove, a na donji deo birajte i shimmer bronzane i zlatne tonove. Dodajte maskaru, hajlajter sa zlatnim česticama i nude sjaj ili kremasti karmin i to je to!

Bonus video:

Kako rumenilom naglasiti jagodice Instagram/fferlopezx