Od kako je pre nekoliko sezona postalo popularno da se pegice iscrtavaju, na mrežama se pojavilo na stotine i stotine tutorijala koji daju više ili manje prirodne rezultate.

Čini se da je trend pegica i dalje “živ” jer se, s dolaskom lepog vremena, pojavilo pregršt novih trikova i caka kako da dobijete ovakav look.

Međutim tehnika jedne tiktokerke se posebno izdvojila, te već sada ima preko 3,9 miliona pregleda. Osim što je jednostavna, u isti mah je i dugotrajna upravo zbog ključnog proizvoda koji, verujemo, svi imaju u svojoj make-up torbici.

Potrebni su vam:

  • Senka u odgovarajućoj nijansi
  • Fiksator za šminku
  • Bočica sa raspršivačem

Pogledajte tutorijal:

Kako nacrtati pege na licu, a da se ne skidaju kada je toplo TikTok/elizajeanne7

Dakle, potrebno je da nožicem ili nekom drugom sličnom alatkom sastužete malo senke za oči u odgovarajućoj nijansi.
Ukoliko niste sigurni koja bi to bila, najlakši način da to utvrdite je da pokvasite četkicu i umočite u braon senku po izboru (obavezno mat, ne sme da ima shimmer) i dodate par tačkica po licu. Ukoliko pege izgledaju prirodno, pogodili ste nijansu. Nekad je možda potrebno da se pomeša par nijansi braon da biste dobili najbolju za vaš ten.

Kada ste odredili odgovarajuću nijansu, sastruganu senku dodajte u malo fiksatora za šminku i dobro izmućkajte. Raspršivač udaljite od lica i tek onda naprskajte. Višak pegica uklonite tuferom ili štapićem za uši.

Ukoliko je potrebno, jos jednom naprskajte preko čistim fiksatorom, pogotovo ako su temperature više, i to je sve. Dobili ste pegice koje izgledaju prirodno, a ne mrdaju sa lica ukoliko se oznojite ili ih nosite duže.

Isprobajte trik i javite nam utiske.

Bonus video:

Kako postići pegice uz pomoć šminke Instagram/ nedajankov