Kako postići da šminka leti ceo dan potraje ukoliko vodimo računa da se ne "rastopiti" na licu, usled izlaganja suncu, znojenju? Uz savete u nastavku ubrzo ćeš zavoleti svoju svakodnevnu petominutnu rutinu šminkanja.

Svi znamo za poznatu frazu "manje je više", a ona najviše vredi u našoj rutini šminkanja, posebno tokom ovih vrućih letnjih dana.

Priprema kože

Bez obzira na to koliko šminke nosiš, svoju rutinu uvek započi hidratantnom kremom. Nakon toga leti je najbolje naneti toniranu BB kremu.

Tonirana krema

Šta je BB krema? To je poput nijansirane hidratantne kreme, punjena s puno kvalitetnih sastojaka za kožu i SPF-om u jednom. Dobićeš lagano do srednje prekrivanje koje izgleda najpre prirodno. Postoje čak tonirane kreme koje se prilagođavaju tvom tonu kože. Ovakve kreme vrlo su lagane na licu, što ih čini omiljenom podlogom mnogih žena.

krema sa spfom
Instagram 

Korektor

Malo korektora prekriće podočnjake kako bi instant osvežila svoj izgled. Korektor je proizvod koji neće izgledati preteško, ali će svejedno prikriti nedostatke poput podočnjaka, flekica, crvenila, a može podariti i efekat facelifta.

Bronzer

Neizostavni deo letnje rutine šminkanja je svakako bronzer. Leti izbegavamo teške konture i oslanjamo se samo na bronzer. Ako želiš da se što bolje stopi s tvojom kožom, možeš posegnuti za nekim od kremastih tekstura koji najprirodnije izgledaju na licu. Takođe i tečni bronzeri veoma su lepe teksture, gotovo poput nekih laganijih krema. Bronzer, bilo u prahu ili kremasti, je must have u tvom neseseru leti kako bi naglasila taj lepi, bronzani ten.

bronzer
Shutterstock 

Rumenilo

Ovaj korak možeš preskočiti ako nisi baš za rumenilo ili ako koristiš hajlajter i to ti je dovoljno. Ipak, mi ti ga toplo preporučujemo jer je kremasto rumenilo upravo ključan proizvod kako bi lice izgledalo jedro i zdravo. Nijanse koje većini odgovaraju su svakako svetlo roze ili breskvaste. Kako bi sve ostalo na mestu, a naročito kremasti proizvodi, većom četkicom nanesi puder u kamenu preko lica.

Gel za obrve

Manje je više, pa nakon što završiš s licem, upotpuni obrve jer su one "okvir" tvog lica. Možeš upotpuniti ili iscrtati obrve olovkom pa ih nakon toga zagladiti gelom kako bi stajale na svom mestu tokom čitavog dana.

Gel za obrve
Instagram 

Maskara

Svi znamo koliku razliku čini maskara. Ona je besprekoran završetak u tvojoj rutini koji ističe tvoje oči i zaokružuje celokupan izgled. Ipak, nemoj preterivati u slojevima, dva poteza su leti sasvim dovoljna da dobiješ željenu gustinu i volumen trepavica.

balzam za usne
Instagram 

Balzam za usne

Poslednji korak u tvojoj 5-minutnoj letnjoj rutini šminkanja neka bude balzam za usne! Omiljenom olovkom uokviri usne, a zatim ih nahrani balzamom. Možeš odabrati običan ili neki s pigmentom, pa će ti ujedno polsužiti i kao ruž, koji će nahraniti tvoje usne hranjivim sastojcima. I to je sve, spremna si za novi letnji dan!

Bonus video:

JEFTINIJA ALTERNATIVA VIRALNOG #1 SJAJA ZA USNE TikTok/bloves.beauty