Mario Dedivanović, poznat kao Mario Makeup, glavni šminker mnogih poznatih ličnosti, uključujući Kim Kardašijan. Njegova veština nema granice, a svoje šminkerske transformacije redovno deli na društvenim mrežama, gde ima milione pratilaca.

Nedavno je šminker na svom TikTok profilu objavio video o trikovima za šminkanje, koji je brzo postao viralan. U videu, Mario koristi samo standardne veštačke trepavice i tečni ajlajner kako bi potpuno promenio oblik očiju i stvorio zapanjujući podignut izgled.

Ključ za face-lift efekat je veoma precizno postavljanje trepavica, ali prvo Mario preporučuje podcrtavanje gornje vodene linije kako biste pripremili oči.

Zatim nanosi veštačke trepavice direktno duž linije trepavica, što je moguće bliže prirodnim trepavicama, sve do neposredno ispred spoljašnjeg ugla. A kada dođe do spoljašnjeg ugla, podiže spoljašnji deo lažnih trepavica i nanosi ga direktno na kapak.

„Zalepite vrh trepavica za stvarnu kožu kapka i uverite se da postoji malo prostora između prirodnih i veštačkih trepavica. Ovo će stvoriti taj lift."

Prema Mariu, ako trepavice nanesete na kapak sve do spoljašnjeg ugla, to će zapravo povući oblik oka nadole, što je generalno suprotno od onoga što želimo da šminka uradi. Za kraj, Mario uzima crni ajlajner i popunjava mali razmak između prirodnih i veštačkih trepavica na spoljašnjem uglu kako bi zakamuflirao svoj trik i dodatno podigao oči.

Rezultati su jasno vidljivi sa trenutnim izduženim izgledom i vidljivim podignutim izgledom u poređenju sa tradicionalnim nanošenjem trepavica.