Masna koža je u isto vreme i blagoslov i proklestvo. Sa jedne strane, da, istraživanja pokazuju da ljudi sa ovakvim tipom kože imaju manje bora i sporije "stare", ali, sa druge, nekada je pakao pronaći odgovarajuće proizvode, pogotovo kada je reč o šminki.

Puderi su definitivno problem broj jedan na listi, jer brzo prosijaju, a lice potom deluje "masno" ili se zaista zamasti. U isto vreme, pojedine formule su same po sebi previše teške, zbog čega otežavaju šminkanje i neretko se sudaraju sa prajmerima, zbog čega bukvalno klize sa lica. 

Puder za masnu kožu treba pažljivo izabrati.
Shutterstock 

Kako vam šminkanje više ne bi bilo stresno i frustrirajuće, bitno je da pronađete puder koji je namenjen konkretno za vaš tip, a mi smo istražili tržište i pronašli najbolje pudere za masnu kožu s kojima nema bojazni od prosijavanja!

1. Loreal Paris Infaillible Matte 24 Cover

L'Oreal Paris Infaillible Matte 24 Cover sjajno pokriva i matira kožu.
dm 

Srednje je gustine, ali to je upravo ono što čini da ovaj puder ne stvara osećaj težine na licu. Prekrivanje je srednje do potpuno što znači da je jedan sloj dovoljan za dnevnu šminku, dok dva daju savršenu pokrivnu moć za izlaske. Lepo se blenda, prilično je postojan i što je najvažnije - od njega nećete prosijati.

2. Max Factor Facefinity All Day

Max faktor ne mrda sa kože celi dan
lilly.rs 

Veoma postojan tečni puder koji uspešno prekriva sve nesavršenosti na licu. Jedna od formula za koji se hvata kada vam je potrebno da puder izgleda besprekorno više sati. Odlično podnosi i snimanja, kao i sve događaje koji trpe reflektore. Ima visoku moć prekrivanja, a daje mat rezultat na licu – ulivajući vam samopouzdanje svakoga dana.

3. Aura Cover Me

Aura puder sjajno se pokazao za masnu kožu.
lilly.rs 

Ako želite puder iz drogerijskog ranga koji izgleda kao milion dolara na licu ovo je proizvod za vas! Njegova hipoalergena formula odlično prekriva sve nepravilnosti kože, uključujući tamne kolutove oko očiju, akne, pege, sitne ožiljke, diskoloracije. Vodootporan je i sadrži zaštitni faktor 20. Kremasta formulacija omogućava laku i ravnomernu aplikaciju za postizanje savršenog tena. Ne zatvara pore i istovremeno omogućava koži da diše.

4. Vichy Dermablend 3D correction

Vichy Dermablend 3D correction je jedan od najboljih za masnu kožu
lilly.rs 

Ovaj proizvod zaslužuje da se nađe na listi jer je jedan od favorita mnogima sa masnom kožom, pa čak i slavnim damama. Umiruje kožu i bori se protiv pojave pigmentacijskih nepravilnosti, a pored zavidne pokrivne moći oduševljava i činjenica da ne prosijava ni nakon 12+ sati, kao i to da ne stvara osećaj maske na licu.

5. Clinique acne solutions liquid makeup

clinique puder ne prosijava.
jasmin 

Na samom kraju, možete odabrati i puder koji je odličan u dve stvari: ovaj prekriva crvenilo na masnoj koži koja je sklona pojavi akni i bubuljica te prikriva i sve druge nedostatke na licu.