Svetlucava šminka je dugo bila rezervisana za posebne prilike, kao što su romantične, maturske večeri, venčanja ili novogodišnje zabave. Naravno, svetlucavi proizvodi mogu biti malo preterani za dan u kancelariji ili na prvom sastanku, ali trend "dijamantskih usana" dokazuje da vaše svetlucave senke, olovke i sjajevi zaslužuju mesto u vašoj svakodnevnoj rutini šminkanja.

Tehnika dijamantskih usana koju je pokrenula TikTok kreatorka Eva Larosa daje vašim usnama blistavost poput dragog kamena, ali je i dalje dovoljno suptilna za svakodnevno nošenje. I verovatno već imate proizvode potrebne za ovu metodu u svom neseseru.

Diamond usne.
Instagram 

Izgled svetlucavih usana postižete uz pomoć metalik ajlajner i svetlucave senke, sa neutralnom olovkom za usne, a zatim sve finiširate hranljivim prozirnim sjajem, kako piše Birdi.

U videu koji objašnjava proces, Larosa prvo uzima srebrni Essence Long Lasting Eyeliner u nijansi C'est La Vie!, i povlači tanku liniju duž svojih usana. Zatim popuni centar donje usne. Ne brinite o preciznosti jer Larosa sve izblenda vrhom prsta, a zatim stavlja Pillow Talk olovku za usne od Charlotte Tilbury, a zatim sve pokriva Revolution Skincare sjajem za usne sa SPF 30. Na kraju, nanosi svetlucavo belu senku iz I Heart Chocolate S'mores Revolution Eyeshadow Palette na vrh sjaja, koncentrišući proizvod u centar usana. Rezultat: atraktivan izgled usana koji je pogodan i za noćni izlazak i za neobavezna druženja sa prijateljima.

Diamond lips TikTok/evalarosaxo

Ako ne želite da investirate u srebrnaste metalik proizvode koje ćete retko koristiti, isprobajte trend sa ružičastim ili bronzanim olovkama i senkama koje već posedujete. Korišćenje svetlucavih boja koje odgovaraju vašoj nijansi usana može vam dati neutralniji izgled, ali ćete i dalje blistati kao dijamant.