Tik Tok je riznica beauty inspiracije. Nijedna društvena mreža nije imala tako jaku beauty zajednicu koja je nepresušan izvor informacija o sjajnim proizvodima i genijalnim trikovima. Više puta smo se uverili da su neki Tik Tok trikovi zaista efikasni, a jedan od takvih se tiče i prikrivanja podočnjaka.

Tamni kolutovi oko očiju su verovatno najveća noćna mora svih koji imaju ovaj problem jer su posebno tvrdoglava nepravilnost koju teško možemo sakriti čak i kada nam je pri ruci veoma dobar korektor. Poznato je da je najbolje rešenje za podočnjake zdrava i uravnotežena dnevna rutina. Ipak, šminka je tu da ubrza rezultate, a ono što je potrebno, pored dobrog proizvoda, jeste i dobra tehnika.

Kako prekriti podočnjake korektorom?
Shutterstock 

Metoda 'triangle concealer'

Postoji mogućnost da ste već naišli na Tik Tok trik koji pokazuje genijalnu tehniku nanošenja korektora tako da magično briše podočnjake i istovremeno stvara blagi face lift efekat. To je "trougao korektor" metoda nanošenja. Nanesite proizvod tako što ćete nacrtati najmanje tri mala trougla na spoljašnjem i unutrašnjem delu oka i na bočnoj strani nozdrve, dodatni trougao korektora možete postaviti u ugao usana. Važno je da proizvod nanesete lagano i pazite na veličinu trougla, koji ne bi trebalo da bude duži od trećine vašeg nosa.

Ovaj trik funkcioniše jer trouglići osvetljavaju i ističu delove lica na kojima su naneti, što vizuelno neutrališe tamne senke u predelu ispod očiju. Pored toga, trouglovi korektora naneti u uglove nosa i usana blago podižu ceo izraz lica i čine male bore nevidljivim. Kako pravilno izvesti ovaj trik i kako izgledaju rezultati, možete videti u nastavku!