Visokokvalitetna maskara je najbolji način da poboljšate izgled vaših trepavica, bilo da se radi o posebnom događaju ili svakodnevnoj šminki. Međutim, maskara je takođe jedan od onih proizvoda koji je prilično teško pronaći odgovarajući, pre svega zbog nemogućnosti testiranja ovog proizvoda, što vrlo često dovodi do nepotrebne kupovine gomile maskara kojima na kraju nismo zadovoljni.

Svemu navedenom dodajte i već dobro poznat problem sa kojim se susrećemo prilikom kupovine većine proizvoda u drogerijama, a to je prevelik izbor koji deluje krajnje zbunjujuće za kupca koji ne zna šta tačno traži.

S ovim vodičem maskara prema mišljenju stručnjaka više nećete pogrešiti pri izboru najbolje u drogeriji.
Shutterstock 

Upravo zbog toga preporučujemo da pre svega poslušate osnovni savet sa kojim se slažu gotovo svi šminkeri u svetu, a to je da izaberete kvalitetnu četkicu i podjednako kvalitetnu, hranljivu formulu u samoj maskari.

Lepezaste četkice su odličan izbor za ravnomerno nanošenje maskare na gornje i donje trepavice, a upravo zbog lepezastog oblika lako ćete prekriti svaku trepavicu i postići efekat veštačkih trepavica!

Tražeći sve navedeno, mnogi misle da je nemoguće kupiti kvalitetnu maskaru po pristupačnoj ceni, ali proizvodi koje smo odabrali u nastavku dokazuju suprotno, baš kao i njihove odlične recenzije koje garantuju odlične rezultate!

Bourjois Volume Glamour

Max Factor 2000 Calorie

L’Oréal Paris Lash Paradise