Maskara je deo većine šminkerskih rutina jer podiže trepavice i otvara oči, a danas otkrivamo zanimljivu tehniku koja će poboljšati rezultate i učiniti trepavice još lepšima. To je metoda koktel maskare koja je osvojila mnoge lepotice TikToka, poznate ličnosti i šminkere.

Šta je koktel maskara i zašto je tehnika toliko popularna?

Koktel maskara je metoda nanošenja različitih maskara kako bi se stvorila jedinstvena formula savršena za trepavice. Svako ima nekoliko omiljenih maskara, a ovom tehnikom ih sve možete naneti na trepavice za maksimalan efekat!

Većina maskara se fokusira na postizanje jednog efekta na trepavicama, kao što je produžavanje, povećanje volumena ili uvijanje trepavica. Uz koktel maskare, dobijamo najbolje od svake maskare i kombinujemo ih u makeup look koji savršeno odgovara našim potrebama. Mogućnosti u kojima možemo da mešamo različite maskare su beskrajne!

I glumica Džesika Alba nedavno je podelila svoj koktel maskare, koji se sastoji od dva prajmera za maskaru i maskare za produženje trepavica za efekat volumena na trepavicama.

Kako napraviti sopstvenu koktel maskaru?

Od koje će se maskare sastojati koktel zavisi od toga kakve su vaše trepavice. Na primer, da li su ravne ili prirodno zakrivljene, dugačke ili kratke.

Nakon što odredite vrstu trepavica, možete izabrati nekoliko maskara i kombinovati ih u koktel koji će pokriti sve potrebe.

koktel maskara TikTok/https://www.tiktok.com/@petrahenrietterufi

Maskara koja produžava i maskara koja daje volumen trepavicama je koktel maskara koja će najbolje delovati na kratke i retke trepavice. Maskara koja snažno uvija trepavice i ona koja im daje volumen je kombinacija u koktelu maskare namenjena tankim i ravnim trepavicama koja će im dati uvijen izgled pun volumena.

Vodootporna maskara će odlično funkcionisati u koktelu sa bilo kojom drugom maskarom za dugotrajan, celodnevni izgled šminke.