Nijedna žena ne može da odoli gustim, uvijenim i dugim trepavicama. Maskara za volumen, produžavanje, uvijanje, sa gumenom ili običnom četkicom, sa ili bez baze... Izbor u svakoj drogeriji ili parfimeriji, pa i na svakom štandu određene marke je toliki da je to jasno na prvi pogled - ženama nikada dovoljno isticanja trepavica.

Osim maskare, koja je jedan od najpoznatijih kozmetičkih proizvoda, na tržištu je sve više seruma i baza za jačanje trepavica, dok se pred ogledom neretko provode sati pokušavajući da se savlada veštinu nanošenja veštačkih trepavica. Posebni tretmani poput farbanja i nadogradnje ili podizanja trepavica su nešto na šta se odlučuju najveći ljubitelji gustih trepavica.

Maskara je i dalje broj jedan

Bez obzira na to da li koristite skuplju ili povoljniju maskaru, ona sa kojom znate da "radite" će odraditi savršen posao za vas. U proseku, maskara od dana otvaranja traje do tri meseca, a čak i ako je ne koristite svaki dan, jednom kada je otvorite ona počinje da se suši. Da li je maskara dobra ili ne zavisi isključivo od želja i potreba pojedinca koji jednom kada pronađe četkicu sa kojom mu je lako da radi i dobije zavidan rezultat, ne treba da je menja.

Maskara je i dalje broj jedan proizvod za trepavice.
Lancôme / BEEM / Beem / Profimedia 

Kako do volumena?

Novi trik za „puhaste i guste“ trepavice na TikTok-u obećava da maskarom možete postići trepavice pune volumena i vredne crvenog tepiha! Trik, koji je prva demonstrirala slavna šminkerka Janine Holmes (@j9homiemakeup), kaže da umesto da nanesete slojeve maskare u nizu, umesto toga nanesete jedan sloj, zatim umočite posebnu četkicu u puder u prahu i njom pređete preko trepavica pre nanošenja drugog sloja maskare.

Ovo će učiniti da vaše trepavice izgledaju jednako dobro kao veštačke. Rezultati u Janineinom videu su očigledni, a jedan korisnik je rekao: „Upravo sam probao i zaista je uspelo. Moram ovo da radim češće."

trik za duže trepavice Tiktok/j9homiemakeup

Korisnica TikTok-a @meghaess je podelila video koji pokazuje zapanjujuću razliku između običnog nanošenja maskare i oneog koji koristi sjajan trik.   

Kako dobiti savršeno guste trepavice uz pomoć uvijača?

Različiti dodaci za oblikovanje trepavica takođe mogu pomoći u stvaranju savršenog izgleda. Među najpopularnijim je uvijač za trepavice, koji uvijanjem dlačica otvara oči. Pre nanošenja maskare nanose se i puderi i baze za gušće trepavice. Pošto su bele boje, zahtevaju pažljivo nanošenje maskare i prekrivanje i najmanjeg traga beline.

Šminkerka, Megan Lombardi (@megan.lombardi) pokazuje trik sa uvijačem za trepavice i preporučuje da uzmete pincetu nakon što nanesete završni sloj maskare kako biste pažljivo odvojili trepavice za puniji izgled.

trik za duže trepavice Tiktok/megan.lombardi

Sredstva u obliku seruma koji stimulišu rast trepavica

U posebnu kategoriju spadaju serumi, specijalni preparati koji se nanose pre spavanja. Ako ih redovno koristite, relativno brzo ćete uočiti promenu na trepavicama – biće gušće, čvršće i sjajnije, a efekat traje koliko traje vek tretirane trepavice.

Prirodni recept za gušće i jače trepavice

Napunite praznu i očišćenu bočicu ovom mešavinom:

1/4 boce ricinusovog ulja
1/2 boce ulja vitamina E
1/4 boce Aloe vera gela

Zatim zatvorite posudu i dobro protresite. Koristeći staru četkicu za maskaru ili četkicu poput one za lak za nokte, nanesite ovo sredstvo na trepavice svako veče pre spavanja u trajanju od mesec dana. Ricinusovo ulje će ih učiniti gušćima, vitamin E će ubrzati rast, a gel aloe vere će ih učiniti dužima.

Veštačke trepavice i ekstenzije

Veštačke trepavice.
Shutterstock 

Koji god proizvod da odaberete, imajte na umu da sve dok ne stavljate neki oblik veštačkih trepavica, na raspolaganju imate samo svoje prirodne. Veštačke trepavice danas dolaze u nekoliko oblika: kao pojedinačne trepavice, delimične trepavice ili kao ekstenzije koje imaju duži rok trajanja na očima.

Sve više žena bira ekstenzije kao alternativu lažnim trepavicama. Prednosti ekstenzija su što ih nanosi profesionalac i traju duže od običnih veštačkih trepavica, čak 30-60 dana.