Konturisanje je sjajan način da vizuelno ispravite "nesavršenosti" i date licu blistav izgled i zategnutiji, odnosno snatched efekat. Međutim, verujemo da ste u prošlosti pokušavali da iskopirate tehnike slavnih šminkera i njihove preporuke, a da je krajnji rezultat sve samo ne ono što ste želeli.

Čak i oni koji ne vole rumenilo i bilo kakvu boju na licu, ne izostavljaju konture. Pre par godina bili smo svedoci "jakih" što je nužno predstavljalo vrlo vidljivo iscrtane konture šminkom. Na sreću, taj trend je ostao daleko iza nas pojavom prirodnijih i suptilnijih kontura.

Dok smo se na jačim konturama zahvaljivali Kim Kardašijan, na prirodnom senčenju lica isto to činimo Hejli Biber. Izbegavanje povlačenja oštrih linija učinilo je da koža deluje kao da senka prirodno pada na lice.

Glavni razlog je to što nije isti način konturisanja kada imate okruglo, četvrtasto, srcasto ili ovalno lice. Svaki oblik je priča za sebe, ali nekako su najviše poteškoća imali oni koji imaju okruglo lice, ali i baby face.

Prirodne konture su u trendu.
Instagram 

Da biste ostvarili lifting efekat potrebno je da konturu postavite na drugačiji način nego što ste do sada to činili, a u videu u nastavku teksta pogledajte postupak:

KAKO KONTURISATI BABY FACE? U par poteza do podignutijih jagodica i vizuelno mršavijeg lica TikTok/nikkietutorials