Olovka za usne i obilno nanesen sjaj su jedan od proverenih trikova za puniji izgled usana. Jedni ih precrtavaju, drugi posežu za filerima, treći isprobavaju sve moguće šminkerske trikove, ali svima je jedno zajedničko – pune usne su trend koji je već godinama u fokusu i ne nazire mu se kraj, pa nije iznenađujuće što s vremena na vreme imamo neki novi trik.

I do sada dobro znamo da kada je reč o korisnim trikovima za šminkanje, uvek možemo da računamo na TikTokere. Najnovije rešenje za pune usne zove se hajlajter za usne, koji u kombinaciji sa olovkom za usne i sjajem čini usne primetno punijim za samo nekoliko sekundi.

Hajlajter od sada nanosite na usne.
Shutterstock 

Tapkanje hajlajtera iznad gornje usne je trik koji se koristi godina i bez kojeg gotovo nijedno fotografisanje ne može da prođe, a nova ideja je da se hajlajter nanese na same usne umesto na deo između usana i nosa. Hajlajter reflektuje svetlost, pa je jasno odakle dolazi iluzija punijih usana, a naš omiljeni deo ovog trika je da se izuzetno lako nanosi i da ne zahteva da kupujete novi proizvod za šminku povrh onih koje već imate u neseserima.

Nanesite hajlajter na usne.
Shutterstock 

Da li zaista radi posao?

Jedna od prvih TikTokeri koja je popularizovala ovaj trik je bila @angelaluvspho, a kako to obično biva na ovoj platformi, jedan video je bio dovoljan da se novi trend lansira u orbitu i postane viralan. U svom videu, Angela je koristila usku četkicu za usne da i nanela biserni hajlajter na ivice gornje i donje usne, a zatim je dodala sloj sjaja na usne.

hajlajter na usne TikTok/itsskayylaa

A da je u pitanju trik koji je zaista vredan naše pažnje, najbolje dokazuju snimci koji su pratili Angelinin savet, pa je nekoliko značajnih šminkera objavilo svoje interpretacije, među kojima Huda Kattan iz čuvene Huda Beauty i Džejms Čarls.

Neki TikTokeri otišli ​​su korak dalje i naneli sloj hajlajtera preko cele donje usne, a zatim ga premazali sjajem za maksimalni efekat svetlucanja. Koji god metod da odaberete, i sami ćemo se uveriti koliko je kombinacija hajlajtera i sjaja moćna za postizanje vrhunske punoće i volumena usana.