Kada je reč o make-upu, opsesija trendovima koji su vladali 90-tih godina i dalje ne prestaje. Nakon što smo prošlog leta prihvatili da su tamna olovka i nekoliko tonova svetliji ruž ponovo ok, a potom i da je sasvim u redu da iscrtavamo olovku iznad ivice usana, stiže nam još jedan trend iz prošlosti: braon karmin.

Najpre smo ga gledali na modnim pistama, a sada ga sve češće nose showbiz i Instagram zvezde. Šminkeri tvrde da je glavni razlog za to što je ovaj trend tako brzo prihvaćen među ženama to što je braon univerzalna zemljana boja koja odgovara svim tonovima kože.

Kako izabrati idealnu nijansu?

Ako vam se novi trend dopada, jako je važno da izaberete nijansu koja odgovara vašem tonu kože, odnosno da sledite sledeća pravila:

1. Devojke sa tamnijim tonom trebalo bi da biraju blede braon nijanse, zatim smeđe i tonove kafe jer će tako postići odgovarajući kontrast između boje ruža i boje tena. 

2. Ako imate maslinasti ten najviše će vam odgovarati tamnije nijanse, poput boje čokolade.

3. Srednje svetlim tonovima kože laskaju braon ruževi sa crvenim ili narandžastim podtonom, kao što je nijansa terakote dok bi devojke najsvetlije puti trebalo da biraju boju cigle.

4. Kada je reč o izboru između mat i sjajne varijante, znajte da tamnobraon karmini najbolje izgledaju u paru sa mat finišem dok je za nešto svetlije varijante poželjno da budu sa sjajnom završnicom.