Bilo da ste zavisnik od beauty proizvoda ili minimalista kada je u pitanju dekorativna kozmetika, dobra maskara je osnova svake šminke. Srećnicama koje imaju prirodno duge i guste trepavice izbor je malo lakši, a za sve one čije trepavice nisu baš saradljive donosimo listu najboljih maskara koje omogućuju maksimalnu dužinu i volumen.

Srećnicama koje imaju prirodno duge i guste trepavice izbor maskare je malo lakši.
Shutterstock 

Ako imate kratke trepavice, u neseseru morate imati uvijač za trepavice. Ova mala beauty sprava je ključna za efekat dužine i podizanja trepavica pre nego što počnete da nanosite bilo koju maskaru. Prilikom izbora maskare za kratke trepavice, posebnu pažnju treba obratiti na formulu i vrstu četkice, u ovom slučaju odlučite se za silikonsku. Takođe, ključno je da vam formula pruži podizanje bez osećaja težine i da se lako može nadograđivati za maksimalno produženje.

Chanel Inimitable Intense

Osim što garantuje maksimalnu dužinu i volumen, istovremeno hrani i obnavlja vaše trepavice.

Chanel Inimitable Intense maskara.
Chanel 

Lancome Lash Idole

Kombinacijom specijalne formule četkice i gela, podiže i produžava trepavice već pri prvom nanošenju.

Lancome Lash Idole maskara.
lancome 

L'Oreal Paris Bambi Eye False Lash

Ako ne želite da uložite malo više novca u svoju maskaru, L'Oreal je idealna opcija koja će za produžiti i podići vaše trepavice.

Loreal maskara.
Loreal 

Benefit They're Real

Vašim kratkim trepavicama će se svakako svideti Benefit's Thei're Real maskara, koja produžava, uvija, daje volumen, podiže i razdvaja trepavice, a obogaćena je trajnom formula s kojom nema bojazni da će se razmazati.

Benefit They're Real maskara.
screenshoot/ benefit.com 

MAC Magic Extension

Ova maskara, kao što ime kaže, pružiće vam maksimalnu dužinu i pogodna je za nadograđivanje proizvoda.

MAC Magic Extension maskara.
maccosmetics.com