Oblik ajlajnera koji podseća na sirenine izdužene oči veliki je trend na Instagramu, a proglašen je i jednim od oblika koji pristaje baš svima.

Radi se o tehnici "sirena eyes" sa ajlajnerom na unutrašnji i spoljašnji kraj oka i Iako je trenutno vrlo popularan, ovaj trend je zapravo već viđen, jer je modernizovana verzija retro oblika ajlajnera. Otvara oči i čini ih većima i ženstvenijima, što ga čini vrlo poželjnim u svetu makeup look-a.

S obzirom na misteriozni pogled postignut ovim šminkerskim trikom, kao i efekat liftinga, ne čudi da su među obožavateljima ovog trenda i neke poznate modne ikone poput Zendaje ili Bele Hadid koje su ovaj look nosile i na crvenom tepihu.

Zendaja nosi sirena ajlajner.
Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Ipak, najviše ga je popularizovama Aleksa Demi u popularnoj seriji "Euforija", kao i Kajli Džener koja je često ovom tehnikom naglašavala oči.

Uko želite da se odmaknete od tradicionalnog nanošenja ajljanera koji dominira scenom lepote u poslednje vreme, izgled sirene bi mogao biti baš ta doza šminkerske drame koju tražite. A kako da rekreirate ovaj izgled kod kuće, pogledajte u videu:

Sirena oči tiktok/daniellemarcan