Imajući na umu ideju da su sirene, kao mitološka bića, simbol neodoljive zavodljivosti, napravljen je novi make-up trend na TikToku sa tom tematikom, a video snimci na toj platformi sa heštegom #sireneyes imaju preko 355 miliona pregleda.

S obzirom na misteriozni pogled postignut ovim šminkerskim trikom, kao i efekat liftinga, ne čudi da su među obožavateljima ovog trenda i neke poznate modne ikone poput Zendaje ili Bele Hadid koje su ovaj look nosile i na crvenom tepihu.

Ovaj trik za šminkanje je nova verzija klasičnog izgleda „mačijih očiju“, a reč je o „produženom“ mačkastom look-u gde se potez olovke ili ajlajnera produžava i u unutrašnji ugao oka prema nosu i izdužuje na spoljašnjem u vidu 'krila'.

Ovaj trik takođe zahteva malo eksperimentisanja jer ga treba prilagoditi određenom obliku oka.

Oni sa manjim očima mogu vizuelno da 'otvore' srednji deo kapka olovkom u boji kože, onima sa bliže postavljenim očima treba malo manje ajlajnera u unutrašnjem uglu, a mogu pogled mogu dodatno da otvore svetlijom sedefastom senkom.

Dakle, ako želite da se odmaknete od tradicionalnog nanošenja ajljanera koji dominira scenom lepote u poslednje vreme, izgled sirene bi mogao biti baš ta doza šminkerske drame koju tražite. A kako da rekreirate ovaj izgled kod kuće, pogledajte u videu:

Sirena oči tiktok/daniellemarcan