U svetu šminke crni ajlajner je svojevrsni klasik koji baš nikada ne izlazi iz mode, a čije precizno nanošenje predstavlja pravi izazov.

Ipak, uz male trikove, čak i ako niste stručnjak za baratanje ovom finom četkicom, ajlajner  ipak može naneti besprekorno

Od tehnike Selene Gomez do izuma na Instagramu i TikToku, isprobajte metode koje su za kratko vreme postale hit na Internetu.kako da savršeno iscrtate linije oko oka. Savršen "wing" želi svaka žena na očima, jer savršeno izduži oko i definiše celo lice.

Ajlajner je svojevrsni klasik koji baš nikada ne izlazi iz mode.
screenshoot/instagram 

Teorije kaže „pronađi liniju na donjem kapku koja bi se prirodno nastavila ka gore“, a kako biste to postigli, evo tri jednostavna načina kojima ćete uspešno naneti ajlajner.

Metoda Selene Gomez

Pop zvezda je poznata po mačjem izgledu očiju. Kako je objasnila za Vogue magazin, „trik je da napravite liniju u sredini, gde oko počinje da bude pravo, zatim, počevši od donjeg kapka, stvaram neku vrstu krilca koje se spaja sa gornjim. A ako želim da oko učinim vidljivijim, zaokružim ga na sredini”.

Kako Selena Gomez crta ajlajner instagram/selenagomez

TikTok metoda – više horizontalna nego linija pod uglom

Ova metoda posvećena je svima sa uskim, kosim očima. Joni Sann uči na TikToku da ne bi trebalo da crtate krilo iz spoljašnjeg ugla oka, već da napravite nagnutu liniju nadole, na spoljašnjem kraju kapka, a zatim je malo produžite preko kraja nabora. Za unutrašnje uglove, međutim, linije moraju biti poravnate, i da se dobro stapaju ka unutra.

Metoda crtanja ajlajnera sa TikTok-a TikTok/jonisann

Tanka, trendi linija ajlajnera

Ovaj ajlajner look je veoma jednostavan za pravljenje. Treba vam četkica vrlo tankim vrhom kako bi izvukli mikroliniju na, gornjem, pokretnom kapku i kak bi se brzo izblendala ka spolja, stvarajući veoma tanak rep. Look možete da upotpunite i finim sa šljokicama na kapku.

Kako iscrtati tanku liniju ajljanera Instagram/jamesmolloymakeupartist