U beauty svetu, crni ajlajner je svojevrsni klasik koji baš nikada ne izlazi iz mode, a s pojavom "smudged" trenda, koji je iznjedrila popularna socijalna mreža, dobio je i svoj dramatični izraz.

Iako je poznatao da iscrtavanje ajlajner mnogim ženama predstavlja noćnu moru, verujte nam - ovo je najlakši način do savršenog ajlajnera.

najlakši način do savršenog ajlajnera.
printscreen/instagram 

Lakši način da dobijete taj "winged look" i podignute kapke, a da se ne plašite da ćete morati iznova i iznova da crtate precizan kraj.

Dakle, sve muke rešiće "smudged eyeliner" koji obožavaju poznate dame poput Kim Kardašijan, Điđi Hadid, Dženifer Lopez, Rouzi Hantington-Vajtli i mnogih drugih.

Smudgeg ajlajner.
printscreen/youtube 

Od svih načina iscrtavanja ajlajnera, istina je da je ovaj jedan od najlakših, a najbolje od svega je i to što pristaje svakom obliku oka. Takođe, nije vam potrebno mnogo proizvoda, već samo 3 - kremasta olovka u braon ili crnoj nijansi, četkica i neutralna senka za oči.

I ovog puta, Instagram je pritekao u pomoć sa tutorijalom, a ovako nešto zaista svako može da uradi.

Smudged ajlajner Instagram/ariadnebeauty

Dakle, nakon što ste setovali oko senkom po izboru, kremastu olovku nanosite u drugom delu kapka, ali i sa unutrašnje strane. Potom četkicom nanesite neutralnu senku i povlačite ka gore i ka spoljnom delu kapka kako bi formirali "krilo" ajlajnera.

Na kraju nanesite maskaru i dobićete u par poteza podignute kapke, i prirodniji look, a opet upečatljiv.

Za one koji vole "dramatičnije" ajlajnere, mogu ga nadograditi svetlacavim senkama, a ove jeseni naročito je popularna burgundi boja.

Ipak, za ovako nešto potrebno je malo vežbe, dok ne savladate koliko treba "krilo" da "podignete". Ali garantujemo vam da će rezultati biti fantastični kada jednom savladate tehniku.