Kada govorimo o make upu, ono što se može naći u skoro svakom neseseru jeste puder koji god da preferirate. Verujemo da s promenom godišnjih doba menjate kako rutinu nege, tako i tečni puder.

Znamo da pronalaženje pudera koji savršeno zadovoljava sve potrebe kože nije lak zadatak, pogotovo kada imamo tako velika očekivanja od ovog proizvoda za šminkanje.

Dakle, očekujemo da puder smanji nepravilnost kože, ako ne i potpuno sakrije, da se savršeno stopi sa našim prirodnim izgledom lica, do te mere da ne stvara osećaj težine. U poslednje vreme, veliki akcenat je stavljen na negovan izgled kože koja kao da pršti od zdravlja i hidratacije, pa je puder, koji se mora naći u svakoj kolekciji, zapravo savršena kombinacija pigmentacije i duboke hidratacije.

Tako veliki hit su puderi u obliku seruma, proizvod koji kombinuje najbolje iz sveta šminke i nege kože, pa kao takav pruža prekrivanje, ali i neophodnu negu!

Kako smo u nešto hladnijem periodu godine kada koža ubrzano gubi snagu, ova varijanta dodatne hidratacije je nešto što će odgovarati baš svakoj koži. Puderi kao serumi su zapravo mešavine ulja koje koži obezbeđuju antioksidanse i vitamine, ili su na bazi vode i na taj način obezbeđuju licu hidrataciju i laganu pokrivenost. Takođe, veliki broj ovakvih pudera u svojoj formuli sadrži i SPF, što nije zanemarljivo ni u hladnim zimskim mesecima, gde je koža i dalje izložena štetnom uticaju UV zraka.

Zbog ogromnih prednosti ove vrste proizvoda, negujući puder definitivno mora da se nađe u svakom neseseru, a kao i uvek, u nastavku smo odabrali najbolje!

Clinique Even Better Clinical Serum Foundation SPF 20

BOURJOIS Paris Healthy Mix Serum Puder

The Ordinary Serum Foundation SPF 15