Kada su zaljubljenici u šminku počeli da mešaju pudersa vodom i tvrdili da tako dobijaju lepšu završnicu na licu, bez vidljivih "nedostataka", odnosno koja deluje prirodno, mnogima je bilo teško da poveruju u ovako nešto sve dok nisu videli neverovatne rezultate. 

Međutim, ovaj TikTok trik sada je dobio svoju "poboljšanu" verziju, kada se puder ne samo meša sa vodom, već i muti sve dok ne dobijete teksturu sličnu peni za kapućino, odnosno nešto što podseća na mus. Rezultat je savršena završnica i gotovo nepostojeća tekstura kože, kao da koristite Instagram filter, ali u realnom životu.

PRETVORITE PUDER U PENU ZA KAPUĆINO: Trik kojim ćete dobiti kožu koja je savršeno pokrivena, a deluje prirodno TikTok/rose.friederike

Ovaj trik potekao je od skininfluenserke Rouz Friderik koja je prva počela da puder nanosi na ovaj način, a koliko se ljudima dopalo to što radi svedoči i broj lajkova (više od milion ipo), kao i više miliona pregleda. 

Potrebno:

  • čaša sa malo vode
  • tečni puder
  • mutilica za kafu
Devojke se kunu u mućenje pudera sa vodom.
Instagram 

Priprema:

Istisnite nekoliko pumpica tečnog pudera u času sa vodom. Mutite mutilicom sve dok se ne voda i puder ne sjedine i ne dobiju nešto nalik na mus. Nanesite puder četkicom ili bjuti blenderom i utapkajte. Ostatak čuvajte u teglici ili ambalaži koju možete da zatvorite. 

Mućenjem pudera dobićete teksturu koja bolje prekriva kožu.
Instagram 

Bitno je da zapamtite i da ovako nešto možete dobiti samo sa puderima koji su na bazi vode, te je pre nego što pokušate ovaj trik, potrebno da proverite njegov sastav.

Mus koji ste dobili lakše će se stopiti sa kožom, i prekriti sve flekice, bubuljice i slično, a opet, bez da lice gubi prirodni sjaj i svežinu. Takođe, delove koji se više maste možete setovati, te ukoliko želite da vaša koža izgleda kao kada koristite Instagram filter uživot, nije zgoreg da probate ovaj trik.