Iako nam je poznato da su mnogi makeup proizvodi višenamenski, ali ovo zaista nismo očekivali. Očekivano, nova ideja je doživela pravi boom na TikTok-u, koji uvek pruža najzanimljivije trikove koji menjaju dosadašnju rutinu.

Naime, reč je o novom trendu koji pod hashtagom #antimascara na TikToku broji 46 miliona pregleda. Iako nam samo ime zvuči kao da je ovo pokret koji želi potpuno da odbaci maskaru, on to uopšte nije.

anti-maskara TikTok/lenkalul

Baš suprotno, anti-maskara pokret želi da podstakne korišćenje maskare na potpuno nove načine i time samu makeup rutinu učine interesantijom i drugačijom. Znamo čemu maskara služi: povećava volumen i dužinu trepavica, međutim, anti-maskara pokret navodi kako bi trepavice i oči došle do većeg izražaja, maskara se može koristiti i na drugačije načine.

Šta to znači?

To znači da umesto da stavljate maskaru isključivo na trepavice, počnite da je stavljate i na kapke, kao i druge visoke tačke lica kako biste stvorili odvažan izgled s naslovnice modnog časopisa.

Anti-maskara definitivno nije za svakodnevni look (ali i može biti, u zavisnosti od toga šta smatrate „svakodnevnim“). On neguje kreativnost i doživljaj lepote, a zaista se možemo složiti da je kreativnost u korišćenju maskare na nivou.

Kreatori sadržaja na TikToku pokazali su razne načine na koji koriste maskaru: u službi senke, ajlajnera, a mnogi je koriste kao slikarsku četku s kojom kreiraju mala umetnička dela na svom licu.