Nema dobrog make upa bez dobro nanesene podloge. Činjenica je to koju smo dosad svi usvojili, ali većina žena i dalje najviše make up grešaka radi upravo sa podlogom. Vreme je da jednom zauvek savladamo i ovu lekciju. Donosimo vam 6 najčešćih grešaka kod nanošenja podloge...

1. Nanosite previše slojeva

Mnogo žena veruje da što više slojeva nanese, to će imati bolje prekrivanje. Ali, to je velika greška. Tajna ne leži u slojevima nego u idealnom puderu koji pristaje vašoj koži. Ako nanosite više slojeva na delove lica koje posebno želite prekriti, više podloge samo privlači dodatne podloge na te delove lica. Ujednačena podloga daje prirodan izgled vašem licu.

više slojeva ne znači bolju pokrivenost
Instagram 


2. Testirate puder na svojoj ruci

Uvreženo pravilo da puder i korektor trebate prilikom kupovine proveriti na svom dlanu je pogrešno. Naime, boja na licu i na ruci nije iste nijanse. Najbolje mesto gde treba naneti novi puder je na vašem vratu.

3. Nanosite korektor ispod pudera

Prvo nanosite korektor, a tek onda puder? Pogrešno! Naime, s puderom ćete maknuti naneseni korektor.Prvo trebate naneti puder, a tek onda korektor.

4. Ne koristite prajmer

Vaša podloga menja boju tokom dana? Verovatno ste zaboravili da nanesete prajmer. Zbog oksidiranja pudera njegova boja se menja, a prajmer će to uspešno sprečiti.

5. Nanosite puder samo do ruba vilice

Niko ne želi videti prelaznu crtu koja se stvara ako puder nanosite samo na lice. Podlogu uvek morate naneti i na deo vrata te dobro izblendati.

6. Puder se počinje mastiti

Ako imate mešovitu ili masnu kožu, nakon određenog vremena vaše lice će se početi sjajiti. Kako biste to izbegli, tečni  puder fiksirajte uz pomoć pudera u prahu.