Usvetu šminke crni ajlajner je svojevrsni klasik koji baš nikada ne izlazi iz mode, a sada se pojavio novi trend koji je iznjedrila popularna socijalna mreža koju danas smatramo pravom riznicom beauty saveta.

TikTok je društvena mreža na kojoj se stalno pojavljuju i novi make-up trendovi. Najnoviji trend koji je zaludeo zaljubljenice u šminkanje je transparentna olovka, odnosno ajlajner. 

Radi se zapravo o tehnici šminkanja u sklopu koje je korektor taj koji preuzima ulogu olovke ili ajlajnera. Sam postupak nanošenja prozirne linije je jednostavan, čak i amaterima, odnosno početnicima u šminkanju.

Korektor kao ajlajner je veliki trend na TikToku.
TiKTok 

Za početnike, šminkeri preporučuju korišćenje kose četkice za ajlajner ili obrve kojom ćete isrctavati precizne linije za podignutiji izgled oka.

Bitno je za početak odabrati korektor koji je svetliji od boje vaše kože kako bi učinak bio jasno vidljiv. Nakon toga trebaće vam mala četkica za precizno nanošenje. Na četkicu utapkajte malo korektora i nacrtajte dve tanke linije. Ključni deo je da ih spojite na vrhu, a da ne popunite prazan prostor kao što biste inače uradili.

Transparentni ajlajner je trenutni hit na tiktoku.
Instagram 

Et voila! Rezultat je prirodan izgled koji istovremeno podiže oči i izgleda seksi, a ceo postupak biće vam potpuno jasan nakon što pogledate video u nastavku.

Korektor kao ajlajner TikTok/@lenkalul