Gotovo svaka druga žena muku muči sa upornim podočnjacima. Ukoliko spadate u ovu grupu dobro znate koliko ih je teško sakriti. Listajući TikTok naišli smo na još jedan trend iz sveta šminke - stavljanje rumenila ispod očiju.

"Ako ne stavljate rumenilo u područje ispod očiju, propuštate mnogo", tvrde oni koji su isprobali ovaj trik.

Da bi podočnjaci izgledali zdravo i blistavo, ali i kako bi dobili efekat facelifta potrebno je da rumenilo ne koristite samo za obraze.

Podočnjake možete prekriti rumenilom.
Shutterstock 

Nedugo nakon objave, kreatori sadržaja na ovoj društvenoj mreži su počeli sa testiranjem ovog trenda, a rezultati na koje smo naišli su zaista neverovatni.

Korisnica @makeupbialissiac u svom videu pokazala je proces nanošenja koji se sastoji od utapkavanja tečnog rumenila u unutrašnji ugao oka, mešajući ga sa korektorom.

Rumenilo za prekrivanje podočnjaka TikTok/makeupbyalissiac

"Mešanje tečnog rumenila sa korektorom promenilo mi je život", bio je naslov jednog njenog videa.

Kao završnicu za sveže i odmorne podočnjake koristila je jarko ružičasto rumenilo u prahu.

Rumenilo treba naneti visoko na jabučicu obraza i što bliže podočnjacima, tvrde make up stučnjaci.

Rumenilo neutrališe tamne senke ispod očiju.
Shutterstock 

Mnogi obično greše pri nanošenju rumenila prenisko, što čini da krajni rezultat čini da lice izgleda opušteno ili tužno. Nanošenje rumenila visoko na jagodice daje iluziju "viših" jagodica i podignutog lica koje prkosi gravitaciji, a nanošenje ispod očiju daje efekat znatno svežijeg izgleda.

Osim toga, ovom tehnikom dodaje se boja podočnjacima, čime se neutrališu sve tamne senke ispod, zato - isprobajte ovaj trik i zaboravite na tamne kolutove ispod očiju.