Da li i vi kao mi već osećate prazničnu euforiju i dolazak perioda žurki i raznih povoda za slavlje? Kako ulice grada sve više šljašte, poigravanje sa šimerima i šljokicama nam je prvo na tapeti kada želimo da kreiramo malo efektniji izgled.

Dopuštamo sebi ultra sjajne usne u raznoraznim bojama (najčešće crvenoj), mokre senke, dugačke trepavice i famoznije ajlajnere.

Međutim, čak i da niste toliko smeli u isprobavanju čak i tokom prazničnog perioda, ne brinite - trendovi šminke su prilagođeni svakom ukusu, pa čak i za minimaliste.

Na društvenim mrežama su se već pojavile kreativne ideje za šminkanje kojima sigurno nećete odoleti već ćete poželeti da ih isprobate.

Ružičasti sjaj

Iako neki nerado prihvataju ponovno oživljavanje trenda šminkanja iz 2000-ih godina, Hejli Biber ga rado prihvata, a verujemo da će i vas naterati da tražite ružičaste svetlucave nijanse senki i ruževa. Holografska završna obrada, pastelne nijanse i sjaj - daju ovaj savršeni efekat.

Hejli Biber obožava da kreira ružičasti paznični look.
Instagram 

Winged ajlajner

Iako je klasika, precizan crni ajlajner je sve što vam je potrebno za stvaranje vrhunskog zimskog izgleda. Najbolji savet: marker ajlajner je najlakši alat za početnike u kreiranju ovog dramatičnog izgleda.

Precizan crni ajlajner je sve što vam je potrebno za stvaranje vrhunskog zimskog izgleda.
Instagram 

Usne u boji bobičastog voća

Svežije nijanse na usnama vek su poželjnije tokom hladnijih meseci, a šminkeri trenutno u fokus stavljaju varijante koje dolaze u bojama bobičastog voća. Obzirom da smo proteklih nekoliko godina bili fanatici za nude nijansama, ovakve vibrantne nijanse dolaze kao pravo osveženje.

Svežije nijanse uvek su poželjnije tokom hladnijih meseci,u fokus su sve varijante ruževa u bojama bobičastog voća.
Instagram 

Trepavice pune volumena

Naglašene trepavice pune volumena ove sezone biće poželjne u svakoj prilici, a naročito kada želimo da ceo look izgleda kao nas je sredio profesionalni šminker. Saveznici za duge i trepavice pune volumena su uvijač i maskara sa zaobljenom četkicom.

Naglašene trepavice pune volumena su poželjne u svakoj prilici.
Instagram 

Monohromatska šminka

Vreme je da razmislite o blistavim kozmetičkim proizvodima u istim nijansama. Blistava šminka na usnama ili kapcima poput ovog rozikastog svetlucanja vrlo brzo pokazuje brz i lak način da poboljšate izgled u trenu uz pomoć šminkerske tehnike povezivanja boja na licu.

Monohromatska šminka je ultimativni trend praznične sezone.
Instagram 

Sjajne usne

Među aktuelnim trendovima svakako su i usne naglašene sjajevima. Da biste poneli ovakve gloseve važno je da vaše usne budu zdrave i negovane, pa redovno koristite balzame i ne preskačite upotrebu pilinga.

Sjajne usne su trend za 2023.
Instagram