Naziv BB krema zapravo dolazi od termina "beauty balm" što predstavlja šminku od koje vaša koža ujedno ima i negu. One ujednačavaju ten, koriguju sitne nepravilnosti, hidriraju. BB kreme su odličan izbor ukoliko ste u trci s vremenom, a ipak želite da izgledate lepo i sređeno.

Prva asocijacija na BB kremu su leto i nesnosne vrućine koje nam ne dozvoljavaju čestu upotrebu tečnih pudera. Osim toga, postoji još situacija kada je BB krema bolji izbor od pudera.

1. Putovanja

Jedan od najtežih izbora kada putujete jeste šta poneti od šminke što će nam olakšati svakodnevnu beauty rutinu. Pošto BB krema ima više benefita za kožu, to je ujedno čini i idealnim saputnikom za sva putovanja.

2. Kada žurite

Ako treba u roku od 5 minuta da izađete iz kuće, a nemate vremena za mackanje prajmera, korektora i blendanje pudera - BB krema je pravi izbor! Njena tekstura je takva da je lako možete izblendati prstima i izgledati uredno i bez fleka. Pošto nema upotrebe četkica ili beauty blendera, to će vam dodatno uštedeti vreme.

bb krema za masnu kozu
Freepik 

3. Kada želite no-makeup look

Svi žudimo da iskopiramo poznati no make up make up look koji je sada jedan od najvećih trendova u svetu šminkanja. BB krema je savršen način da postignete ovaj izgled jer na prirodan način prekriva nesavršenosti bez neprirodnog finiša. Jedan sloj maskare i malo kremastog rumenila i spremni ste za izlazak iz kuće!

4. Kada želite pauzu od teške šminke

Znamo koliko šminka zna da optereti kožu, ali i da stvara osećaj težine na licu koji mnogi ne vole. SIgurno vam se nekada dođe da želite da odmorite svoju kožu, ali ste isuviše bledi ili se prosto ne osećate dovoljno samouvereno da ulicom prošetate sa svim svojim nesavršenostima. Tada u pomoć priskače BB krema, a ukoliko vam nedostaje još minimalo pokrivne moći uvek možete posegnuti za korektorom.

bb krema za leto
screenshoot/instagram 

5. Kada imate bubuljice

Upale i akne na koži su jako dosadan estetski problem lica, a znaju da iskoče baš kada ne treba. Uglovnom su to neki važni događaji na kojima se očekuje da izgledate odlično i koji, u većini slučajeva, podrazumevaju da nosite tešku šminku. Ipak, tada teške pudere treba da izbegavate u širokom luku jer će oni dodatno iritirati upalno mesto. Zato je BB krema sjajno rešenje, posebno ako sadrži i antibakterijske sastojke.

bb krema za prirodan izgled
Freepik 

6. Kada vam je lice crveno

Ako vam je potrebna jaka kolor korekcija, postoje BB kreme u nekonvencionalnim bojama koje pomažu u neutralizaciji tonova kože i njenih nepravilnosti. To je npr. zelena BB krema koja neutrališe crvenilo, ljubičasta koja sakriva žutilo...

7. Kada idete na plažu

Kada ste na odmoru i na plaži, verujemo da ne koristite šminku, pogotovo ne onu tešku. Ali šta ako vam se fotka dok ste na plaži? BB krema dolazi u spas jer će ona pružiti dovoljno pokrivne moći za dan, a uz to, ako odaberete onu sa zaštitnim faktorom, dobićete 2u1 podlogu za ten. Ako vaša BB krema ne sadrži SPF faktor, onda ga obavezno nanesite pre nje.