6 korejskih krema koje će vaša koža obožavati tokom zime: Dubinski hidriraju i vraćaju sjaj i blistavost licu

Izdvojili smo korejsku kozmetiku koja nas je iznenadila svojim sastavom i kvalitetom

Shutterstock

Korejska kozmetika je iznenada postala jako popularna, ali to ni ne čudi jer svi želimo negovane lice, bez mane baš poput Korejki.

U Koreji veruju da se iza čistog i negovanog lica krije i dobroćudan um, pa nimalo ne čudi njihova kompleksna rutina negovanja. Ako zaobiđemo detinjasta i šarmantna pakovanja, naprednu tehnologiju i formulacije koje su nekoliko godina ispred evropskih, ne možemo a da ne pridamo značaj toj neverovatno kompleksoj rutinu koja se sastoji od 10 etapa. Ako je uporedimo sa 3 do 5 koraka zapadnjačke rutine, malo je reći da je 10 potpuno suvišno.

Shutterstock 

Međutim, svaki korak ima konkretnu namenu i ovaj vid rituala duboko je ukorenjen u njihovoj kulturi i tradiciji. Treba znati da oni veliki značaj pridaju ljudskoj lepoti pa nije teško razumeti njihov studiozan i pomalo opsesivan pristup.

Ipak, koliko god to delovalo suludo Evropljanima, ove korake negovane Korejke religiozno prate, a tu se nalaze proizvodi bogatih formulacija koji su dostupni i u drogerijama u Srbiji. Ukoliko tražite korejsku kozmetiku odličnog sastava i povoljnije cene, na pravom ste mestu. U galeriji otkrijte sve naše favorite!