VERUJTE NAM - OVO SU NAJBOLJI PARFEMI ZA LETO: Jedan je nedavno postao najviralniji miris na TikToku ikada

Otkrivamo vam letnje parfeme za svačiji ukus

Shutterstock

Verujem da je odabir parfema vrlo intiman čin, zbog čega mirise obično biram prema trenutnom raspoloženju, a ne prema godišnjem dobu. Ipak, tokom letnjih meseci rado se prepustim sezonskim osvežavajućim kompozicijama. Kao što je poznato, letnji parfemi često obiluju notama kokosa, citrusa ili voćki, a ove sezone posebno su popularni mirisi sa akordima trešnje i čisti, osvežavajući mirisi.

U nastavku vam otkrivamo nekoliko kultnih parfema idealnih za najtoplije doba godine, podeljenih u kategorije prema dominantnim mirisnim akordima.

Najbolji citrusni parfem

Marc Jacobs – Daisy Eau So Fresh

Razigrani miris iz čuvene edicije savršen je za bezbrižne letnje dane. Reč je o cvetno-voćnoj kompoziciji kojoj posebnu draž daju grejp i mošus.

jasmin 

Najbolji parfem sa mirisom kokosa

Maison Margiela – Replica Beach Walk

Miris Beach Walk nesumljivo će vas u trenutku odvesti na najlepšu plažu zahvaljujući neverovatnom miksu nota kokosa sa cvetnim, drvenastim i mošusnim mirisima. Otvara se citrusnim notama limuna i bergamota, a kompozicija je nadograđena tonovima ružičastog bibera, ylang-ylanga, kokosovog mleka, mošusa i heliotropa.

Maison Margiela 

Najbolji parfem sa mirisom trešnje

Tom Ford – Lost Cherry

Cherry Lost lansiran je 2018. i još tada je osvojio srca brojnih influensera i beauty urednika, a nedavno je postao i najviralniji parfem na TikToku. Veoma je lagan, ali mu note vanile, cimeta i šljive daju dozu dekadencije. Pritom će vas miris trešnje i badema direktno katapultirati u 90-te.

Tom Ford 

Najlepši parfem koji miriše na čisto

Juliette Has A Gun – Not A Perfume

Ovaj parfem, koji to nije, kako ga je krstio Romano Ricci, njegov tvorac, krši sva parfimerska pravila i u prepoznatljivoj staklenoj bočici donosi sintetičku supstancu Ambroxan (Cetalox), koja je u gornjim, srednjim i baznim notama. U pitanju je svež, drvenast miris, podvučen tonovima ambre i mošusa koji se stapa sa kožom i postaje deo vašeg ličnog seksipila. Not a Perfume svakako je jedan od najdugotrajnijih parfema, miriše kao vaša koža samo bolja, odličan je izbor za letnje dane i može se kombinovati sa svim ostalim parfemima ovog brenda.

Juliette Has A Gun 

 Izvor: Wanted A.N.