DA LI JE OVO NAJBOLJI RETINOL IZ DROGERIJA: Sa 0.2 % radi bolje bolje od onog od 5, a ne košta mnogo

Ukoliko vam se ne daje previše novca na retinole, pronašli smo najbolji iz drogerija koji sjajno radi, a neće vam isprazniti novčanik.

Instagram

Stručnjaci će vam jednoglasno reći - kada je reč o borama i sitnim nesavršenostima, retinol je vaš najbolji saveznik. Međutim, činjenica je da nije svaki dobar, a oni najhvaljeniji često koštaju mnogo. 

Međutim, to ne znači da ne postoje povoljne alternative koje rade isto, pa i bolje od high-end konkurenata. Tako, poslednjih meseci, bjuti zajednica na TikToku ne prestaje da hvali retinol iz drogerija koji se sjajno pokazao, a visoko su ga ocenili i brojni stručnjaci na osnovu samog sastava. 

pexels/ ron lach 

Reč je L'Oreal Paris Revitalift Laser Retinol serumu za lice, a koliko je ovaj proizvod kvalitetan svedoči i to što, kako se nađe na policama, bude rasprodat za 24 sata. 

Pre svega, reč je o noćnom serumu, a dugotrajnom upotrebom moguće je "poravnati" manje bore i fine linije, i ublažiti dublje.

Pročitajte još: 4 TRIKA DA SMANJITE PROŠIRENE PORE NA LICU: Dermatolozi donose savete za adekvatno čišćenje i negu

Koža je hidrirana, zategnuta i gipka, te je upravo to razlog zašto ga bira toliki broj žena. Plus mu je i sama cena koja se kreće 1.919 dinara (kada je na popustu) do 2.505 dinara (što mu je redovna cena). 

lilly.rs 

Prve promene videćete već nakon nedelju dana - koža će izgledati gipkije i zdravije, a za pun efekat najbolje je sačekati od dva do četiri meseca. 

Takođe, ne zaboravite, ukoliko ste novi sa retinolom, potrebno je da ga postepeno uvodite u rutinu. Najpre jednom nedeljno, pa nakon nekog vremena podignite na dva puta. Pratite kako vam reaguje koža, i naspram toga povećavajte njegovu primenu. 

A ukoliko imate preporuku retinola ili sre isprobali ovaj L'Oreal, pišite nam u komentarima.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Tonik za masnu kosu koji produžava vreme između pranja  Tiktok/@mattrandon

Izvor: Wanted J. S.