Verujem da je odabir parfema vrlo intiman čin, zbog čega mirise obično biram prema trenutnom raspoloženju, a ne prema godišnjem dobu. Ipak, tokom letnjih meseci rado se prepustim sezonskim osvežavajućim kompozicijama. Kao što je poznato, letnji parfemi često obiluju notama kokosa, citrusa ili voćki, a ove sezone posebno su popularni mirisi sa akordima trešnje i čisti, osvežavajući mirisi.

U nastavku vam otkrivamo nekoliko kultnih parfema idealnih za najtoplije doba godine, podeljenih u kategorije prema dominantnim mirisnim akordima.

Najbolji citrusni parfem

Marc Jacobs – Daisy Eau So Fresh

Razigrani miris iz čuvene edicije savršen je za bezbrižne letnje dane. Reč je o cvetno-voćnoj kompoziciji kojoj posebnu draž daju grejp i mošus.

Marc Jacobs – Daisy Eau So Fresh
jasmin 

Najbolji parfem sa mirisom kokosa

Maison Margiela – Replica Beach Walk

Miris Beach Walk nesumljivo će vas u trenutku odvesti na najlepšu plažu zahvaljujući neverovatnom miksu nota kokosa sa cvetnim, drvenastim i mošusnim mirisima. Otvara se citrusnim notama limuna i bergamota, a kompozicija je nadograđena tonovima ružičastog bibera, ylang-ylanga, kokosovog mleka, mošusa i heliotropa.

Maison Margiela – Replica Beach Walk
Maison Margiela 

Najbolji parfem sa mirisom trešnje

Tom Ford – Lost Cherry

Cherry Lost lansiran je 2018. i još tada je osvojio srca brojnih influensera i beauty urednika, a nedavno je postao i najviralniji parfem na TikToku. Veoma je lagan, ali mu note vanile, cimeta i šljive daju dozu dekadencije. Pritom će vas miris trešnje i badema direktno katapultirati u 90-te.

Tom Ford – Lost Cherry
Tom Ford 

Najlepši parfem koji miriše na čisto

Juliette Has A Gun – Not A Perfume

Ovaj parfem, koji to nije, kako ga je krstio Romano Ricci, njegov tvorac, krši sva parfimerska pravila i u prepoznatljivoj staklenoj bočici donosi sintetičku supstancu Ambroxan (Cetalox), koja je u gornjim, srednjim i baznim notama. U pitanju je svež, drvenast miris, podvučen tonovima ambre i mošusa koji se stapa sa kožom i postaje deo vašeg ličnog seksipila. Not a Perfume svakako je jedan od najdugotrajnijih parfema, miriše kao vaša koža samo bolja, odličan je izbor za letnje dane i može se kombinovati sa svim ostalim parfemima ovog brenda.

Juliette Has A Gun
Juliette Has A Gun 

 Izvor: Wanted A.N.