Da li ste znali da postoji alternativa klasičnim tečnim parfemima na rasprašivač? Koliko beauty industrija napreduje iz dana u dan vidljivo je i na ovakvim primerima. Posle čvrstih šampona stigli su nam i parfemi u ovom obliku. Njihova pakovanja prodaju se u limenim kutijama, a ne bočicama... Ono što ih nimalo ne razlikuje od klasičnih parfema jeste dugotrajnost mirisa, a jedna od prednosti je i negujuća formula.

Čvrsti parfemi su često bolji izbor od klasičnih parfema iz više od jednog razloga.

Klasični tečni parfemi su mešavina alkohola, vode i esencija mirisa, dok su osnova čvrstih parfema voskovi, najčešće pčelinji, ši puter i aromatična cvetna i biljna ulja. Da oni su čvrsti, pakuju se u limene kutijice, a nanose prstom tako što se razmažu na određeno mesto. Poput klasičnih tečnih, i oni najbolje dolaze do izražaja kad se nanesu na pulsne tačke, vrat, grudi, zglobove i iza ušiju.

Nanose se na pulsne tačke

Zaboravite jutarnje špricanje i počnite da se navikavate da završni dodir pred izlazak iz kuće bude da otvorite kutijicu, prstom naneste čvrsti parfem po vratu, zglobu i iza uha. Za početak nanosite manje količine dok se ne naviknite i ne odredite koliko tačno parfema želite da nanesete.

Devojka miriše parfem na ruci.
Shutterstock 

Mirišu i neguju

Čvrsti parfemi teško će zameniti tečne, ali imaju nekoliko prednosti. Prvo, u njima nema alkohola, već samo ulja i voska, tako da imaju jednu mirisnu notu manje, odnosno miris im se ne menja tokom vremena kako alkohol isparava. Drugo, zbog voska i ši putera pored mirisa često sadrže i kokosovo, jojobino ili bademovo ulje koji odlično hidriraju kožu, pa oni i neguju kožu. Imaju jedan intenzitet mirisa, pa ne morate da birate između parfema, kolonske ili toaletne vode. Traju ceo dan, a kako im je osnova vosak koji se topi, tako otpuštaju miris celog dana pošto telo zagreva vosak.

shutterstock_1570997590.jpg
Shutterstock 

Traju duže

Nekad im treba više vremena da se osete sve note, ali kako se telo zagreva, tako i čvrsti parfem dolazi do punog izražaja. Nije zanemarljivo ni što su pakovanja mnogo lakša, ne mogu da se razbiju i idealna su da ih nosite u tašni i uvek imate pri sebi. Čvrsti parfemi su koncentrisaniji od tečnih varijanti, a miris je podjednako intenzivan.

Bonus video

Zbog Zarinog parfema više ne troši novac na Pradu TikTok/deijha_

Izvor: Wanted A.N.