Da li zima čini vašu kožu tela suvom i grubom? Postoji brzi način da je ponovo učinite glatkom i mekom uz pomoć ultra hidrirajućih sastojaka. Sve što treba jeste da pronađete proizvod koji sadrži neke od ovih sastojaka i videćete promenu.

Rešenje su sastojci koji spadaju u grupu humektanata. Oni imaju sposobnost da privlače i zadržavaju vodu, te kada se sadrže u kremi ili losionu, redovnim korišćenjem oni obezbeđuju dubinsku i dugotrajnu hidrataciju. Zato kada sledeći put odete u kupovinu proizvoda za negu tela, potražite sledeće sastojke.

1. Hijaluronska kiselina

Sastojak o kome se verovatno najviše priča poslednjih godina i prava je zvezda kada je reč o hidrataciji. Ima moć da zadrži do 1000 puta svoje težine u vodi, i samim tim, obezbedi celodnevnu hidrataciju kože.

2. Provitamin-B5

Ovaj umirujući, protivupalni sastojak zaceljuje i omekšava kožu. Poznat i kao pantotenska kiselina (iliti pantenol) on ima moć da stabilizuje barijeru vaše kože, ojača je i time spreči isparavanje vode iz nje. Pored toga umanjuje svrab, crvenilo i bol.

3. Colloidal Oatmeal

Ovo je zapravo samlevena ovsena kaša koja je poznata po tome da čini kožu neverovatno mekom i svilenom. Često se koristi ukoliko imate svrab, crvenilo, iritacije ili ekceme, a preporučuje se tokom zimskog perioda kada je koža sklona pucanju i prekomernom sušenju.

4. Ši puter

Sigurno ste upoznati sa jakim obnavljajućim i negujućim efektima ši putera. Ovaj puter, ekstrakovan iz semena ploda Afričkog Ši drveta ima razne masne kiseline koje pospešuju kvalitet kože i dovode u balans i onu najsuvlju. Plus, sadrži Vitamin A koji podstiče proizvodnju kolagena.

5. Ulje jojobe

Ovo zlatno ulje se proizvodi od semenki jojoba biljke koja živi u suvim klimatskim uslovima. Ovaj humektant je pun vitamina uključujući C, B i E koji se bori proziv suvoće, oksidativnog stresa i bakterija zbog svog antibakterijskog svojstva. Takođe, ovo ulje nije komedogeno pa neće zapušiti pore dok zadržava vlagu.

Caudalie, hijaluronska kiselina, Apivita, Provitamin B5 Najbolji sastojci za vašu kremu ili losion za telo

Foto: Unsplash Ava Sol