Ma koliko da je starenje najprirodnija stvar na svetu, istina je da svi mi pokušavamo da čistav proces pomalo usporimo - neko manje, neko više. To uglavnom znači da odlaskom u drogerije u našoj korpi završe raznorazni preparati, iako je činjenica da nam nisu baš svi potrebni. 

Doduše, pronalazak idealnih proizvoda koji zaista "rade" i uklapaju se u budžet nekad može biti naporan zadatak, no šta ako postoji "magični" preparat koji lako može podići efikasnost bilo koje kreme ili seruma, pogotovo u predelu očiju, gde nas godine prvo odaju zahvaljujući sitnim borama. 

Reč je o all-time klasiku u koji se kunu milioni žena, a koji košta samo 200 dinara u drogerijama. U pitanju je vazelin, a ukoliko niste znali, on je jedan od osnovnih sastojaka velikog broja krema, balzama za usne i losiona.

Vazelin je sjajan za borbu protiv bora.
nati-melnychuk-I-6Ap7JXHq8-unsplash.jpg 

U poslednjih godinu dana vazelin je ponovo postao jedan od najpopularnijih beauty proizvoda prvenstveno zahvaljujući slugging tehnici.

No, mnogi greše tako što nanose ogromne količine vazelina na lice i nadaju se "čudu", iako slugging tako ne funkcioniše, pogotovo kada je reč o okoloočnoj regiji. Tu treba biti posebno oprezan sa upotrebom vazelina, iako nije reč o proizvodu koji iritira kožu. 

Kako se koristi vazelin oko regije očiju?

Ukoliko želite da vaša bjuti rutina daje rezultate, odnosno da "pojačate" dejstvo iste, potrebno je da se pridržavate određenih koraka.

  • Pre svega, bitno je da je vaše lice dobro očišćeno. Nakon toga, nanesite serum koji inače koristite. Tapkajte ga prstima, nikako ne vucite preko kože. 
  • Sačekajte par minuta da serum prodre u kožu, pa tek onda nanesite hidrantnu kremu u takođe tankom sloju. 
  • Poslednji korak je vazelin, naravno, kada je koža upila i kremu. Vazelin se nanosi u tankom sloju kako bi bio štit i zadržao hidrataciju unutar kože. 

Vazelin sam ne može biti hidrator jer ne sadrži hidrantna svojstva, ali je idealan za zadržavanje vlage, što ga čini sjajnim izborom kao završni korak bjuti rutine. Više vlage znači i manja šansa nastajanja bora, te, ukoliko želite da vazelin uvrstite u negu kože, vodite računa o samom načinu primene kako biste bili sigurni da dobijate najbolje rezultate.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Trik od 200 dinara za duge i uvijene trepavice, kao da ste radili lash lift TikTok/brighattas

Izvor: Wanted J. S.