Moramo priznati da smo se malo navikli na dinamičan svet nege kože, koji verovatno upravo sada lansira novi proizvod koji jedva čekamo da testiramo. Ipak, uprkos činjenici da se sadržaj naših nesesera menja neverovatnom brzinom i da se neki favoriti za negu kože vrlo brzo zamenjuju novima, postoje i klasici koji su nas osvojili svojim formulama za sva vremena!

vazelin
nati-melnychuk-I-6Ap7JXHq8-unsplash.jpg 

Takvi proizvodi postoje, a jedan od njih je vazelin. Vazelin je definitivno jedan od odličnih, a povoljnih izbora koji svi imamo kod kuće. Ukoliko niste znali, vazelin je jedan od osnovnih sastojaka velikog broja krema, balzama za usne i losiona.

U poslednjih godinu dana vazelin je ponovo postao jedan od najpopularnijih beauty proizvoda prvenstveno zahvaljujući slugging tehnici. Sve što je potrebno jeste da nakon hidrantne kreme nanesete vazelin kako biste sprečili gubitak vode iz epiderma. Vazelin je dobar kao vid noćne nege, jer danju koža namazana njim izgleda masno. Čak ne morate to uraditi na celom licu, nego na delovima za koje znate da su najsuvlji i dehidrirani, recimo na obrazima ako imate mešovitu kožu.

krema
Shutterstock 

Njegova moć leži u tome da koži pruža odličnu zaštitu, a tanak sloj vazelina pomaže koži da sačuva vlagu u toku noći.

Vazelin ne zapušava pore, ne iritira kožu, a može da se koristi i kao vrlo efikasana hidratantna krema.