Za lepo i negovano lice bez bora nisu vam potrebni samo skupi proizvodi. Zapravo, sjajne  rezultate možete dobiti i proizvodima iz drogerija, kao i sa "uradi sam" rešenjima, naravno, samo ukoliko ste odabrali ono što najviše odgovara vašoj koži.

Zapamtite da je prevencija, pogotovo kod bora, najbolje što možete da uradite, a baš iz tog razloga nam je privukla pažnju viralna maska koju zovu "lažni botoks".

Sudeći po pre i posle rezultatima, jasno je da ova DIY maska ostavlja kožu mekom, negovanom i zategnutom, kao i vidno podmlađenom, te nam je jasno zašto ima takvo ime. 

Najbolje od svega je što su vam potrebna samo dva sastojka koja verovatno već imate u kući. 

Potrebno:

  • Seme lana
  • Voda
  • Gaza ili čista pamučna krpa 
  • Činijica ili teglica

Kako napraviti "lažni botoks"

11:48
Korak 1

Skuvajte lan

Seme lana najpre je potrebno skuvati. U šerpicu dodajte malu količinu semena - otprilike 2, 3 kašike, i prelijte vodom u razmeri 1:3. Dakle, potrebno je da vode bude više od lana, odnosno da je prekrije potpuno. Kada provri kuvajte na nižoj temperaturi dok smesa ne postane kao na fotografiji u nastavku.

Kako bi trebalo da izgleda maska od lana.
tiktok/issa 

12:10
Korak 2

Ostavite lan da se ohladi i procedite

Dobijenu smešu je potrebno poklopiti i i ostaviti da se ohladi, a potom presuti sadržaj u gazu ispod koje ćete imati dublji tanjir ili šerpicu. Procedite skuvani lan. Rezultat treba da bude smeša gotovo sluzave teksture.

12:13
Korak 3

Nanesite masku

Masku nanesite ravnomerno na prethodno očišćeno lice. Vodite računa da sloj ne bude ni previše debeo, ni previše tanak. 

12:14
Korak 4

Uklonite masku

Nakon što se potpuno osušila na licu, maska će početi da se kruni i odvaja od kože. To je trenutak kada treba da je uklonite mokrim, natopljenim peškirom. Vodite računa i nemojte vući tkaninom po koži, već potezi treba da budu nežni. 

12:16
Korak 5

Umijte se

Nakon uklanjanja maske umijte se ukoliko je potrebno, a preporuka je da voda bude mlaka. 

12:16
Korak 6

Nanesite hidratantnu kremu

Poslednji korak bi bilo da nanesete hidratantnu kremu koju inače koristite i naravno, obavetan SPF.