Problematična koža lica je koža koja ima nepravilnosti kao što su akne, bubuljice, miteseri, crvenilo, iritacija ili masnoća. Ovakav tip kože može biti uzrokovan raznim faktorima, uključujući genetiku, hormonske promene, lošu ishranu, stres, nepravilnu negu kože ili upotrebu neodgovarajućih proizvoda za negu, pa je način na koji tretiramo kožu izuzetno važan, posebno kada je u pitanju čišćenje!

Gel za umivanje problematične kože lica.
Shutterstock 

Za negu problematične kože potrebno je koristiti nežna sredstva za čišćenje lica, koja neće isušiti kožu niti je iritirati. Takođe, izuzetno je važno koristiti proizvode koji sadrže aktivne sastojke koji su antiinflamatorni, antibakterijski i regulišu proizvodnju sebuma. Osim toga, važno je izbegavati ishranu bogatu šećerom i masnom hranom, izbegavati stresne situacije. Ono što je podjednako važno jeste da birate nežne, ali podjednako efikasne proizvode za negu kože i izbegavate ceđenje bubuljica ili akni, jer to može dovesti do još većih problema sa kožom.

Koje proizvode odabrati kao prvi korak u rutini?

Gelovi za umivanjeproblematične kože lica se koriste za čišćenje kože od nečistoća, mrtvih ćelija kože, viška masnoće i drugih nečistoća koje mogu izazvati probleme na licu kao što su akne, bubuljice ili masna koža. Ovi gelovi su dobri za problematičnu kožu lica jer su često formulisani aktivnim sastojcima kao što su salicilna kiselina, glikolna kiselina, voćne kiseline ili benzoil peroksidkoji imaju antiinflamatorno dejstvo, dezinfikuju kožu, regulišu proizvodnju sebuma i smanjuju začepljenje pora. Takođe, ovi proizvodi su izuzetno nežni prema koži, što znači da je neće isušiti, već će je očistiti bez oštećenja njene prirodne barijere.

La Roche-Posay Effaclar gel za čišćenje lica

Uriage Hyseac gel za pranje lica

Bioderma Sébium Gel Moussant

Izvor: fashion.hr