Poput retinola i SPF kreme, hijaluronska kiselina je jedan od retkih sastojaka koje preporučuje većina (ako ne i svi) dermatolozi. Ovaj moćni molekul, koji se često navodi kao natrijum hijaluronat, hijaluronska kiselina ili hidrolizovana hijaluronska kiselina, deluje kao sićušni sunđer koji upija svu vlagu i čini vašu kožu mnogo sjajnijom, lepšom i što je najvažnije, zdravijom.

Kako starimo, koža gubi vlagu i postaje manje čvrsta i gipka. Hijaluronska kiselina - sastojak bez ulja efikasno vraća vlažnost koži, ali i sprečava pojavu finih bora. U stvari, hijaluronska kiselina može da apsorbuje i zadrži do 1000 puta veću vodu od svoje težine, što je čini najsnažnijim hidratantnim sredstvom dostupnim na tržištu. Međutim, ono što hijaluronsku kiselinu čini tako poželjnim sastojkom u svetu lepote je svakako činjenica da se dobro slaže sa drugim sastojcima, a kao rezultat toga, danas ovu formulu možete pronaći u sve većem broju kozmetičkih proizvoda; od hranljivih krema za telo do hidratantnih, dnevnih krema za lice i, naravno, sve popularnijih seruma koji su postali sastavni deo svake kozmetičke torbice.

Koji hijaluronski proizvod izabrati?

S obzirom na pomenutu popularnost ovog proaktivnog sastojka, bukvalno svakodnevno na policama drogerija primećujemo potpuno novi hijaluronski proizvod i možemo sa sigurnošću reći da će postati nemoguće pratiti sve novine koje svakodnevno stižu. Zato smo, da bismo vam olakšali izbor, u nastavku teksta odabrali 5 najprodavanijih drogerijskih proizvoda sa hijaluronskom kiselinom koji imaju samo pozitivne recenzije, a koje svakako vredi kupiti!

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 Hydration Support Formula

CeraVe SA

Neutrogena Hydro Boost Face

Ziaja Acai Berry