Vitamin C je u svetu nege lica postao proizvod kojeg najradije biramo kada želimo da pomladimo kožu i pružimo joj zdrav sjaj. Uspeh i delotvornost ovog sastojka pdstakli su gotovo sve beauty brendove na kreiranje sopstvene formule proizvoda koji sadrže vitamin C. Kako bismo vam olakšali izbor izdvojili smo najpopularnije serume ovog tipa koji će biti izvrstan dodatak skincare rutini zahvaljujući kojoj ćete vijeti promene na svojoj koži.

Vitamin C zbog svojih antioksidativnih svojstava olakšava prirodni proces obnavljanja kože i oštećenih ćelija. Osim toga ključan je za bolje sintetiziranje kolagena te time pridonosi pomlađivanju kože lica. Delovanje vitamina C na kožu slično je kao i unošenja ovog vitamina putem hrane. Hrana bogata vitaminom C osnažuje naš imunitet i time nas štiti, na isti način vitamin C štiti kožu od UV zračenja i oksidativnog stresa. Najčešći oblik proizvoda za negu kože koji sadrže vitamin C su upravo serumi. Njihovim korišćenjem koža će postati ujednačenija, čvršća i elastičnija, a nepravilnosti na koži poput hiperpigmentacijskih mrlja i tragova akni postaće manje vidljive.

serumi sa vitaminom c
Shutterstock 

Uz sve navedeno, korišćenje vitamina C smanjiće i upalne procese. Ako razmišljate o borama i uočavate sitne znakove starenja, ovakvi proizvodi u nezi kože zaista čine razliku i produžuju mladolik izgled kože. Ako želite da vaša koža bude glatka, ujednačena i bez nepravilnosti, pogledajte našu preporuku seruma sa vitaminom C.

1. Vichy LiftActiv Vitamin C serum

Vichy LiftActiv Vitamin C serum
vichy 

2. Eucerin Hyaluron-filler Vitamin C Booster

Eucerin Hyaluron-filler Vitamin C Booster
eucerin 

3. The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution

The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution
www.metropoliten.rs 

4. La Roche-Posay Pure Vitamin C Face serum

La Roche-Posay Pure Vitamin C Face serum
la roche posay 

5. CeraVe Vitamin C Serum s hijaluronskom kiselinom

CeraVe Vitamin C Serum s hijaluronskom kiselinom
CeraVe 

A u nastavku otkrijte kako da znate da li vaš serum zaista sadrži vitamin C:

PROVERITE DA LI VAS OMILJENI SERUM SA VITAMINOM C ZAISTA RADI: Jedna stvar otkriva da li je stvarno delotvoran TikTok/pamelapedrozaa