Trend koji je poslednjih godina uhvatio maha ali je i dalje tabu tema. Ovaj termin se zove dermaplaning i mnogi beauty stručnjaci kunu se u njegovu efikasnost. Jedna devojka na TikToku otkrila je kako svakodnevno brije lice, što je izazvalo burne reakcije na ovoj društvenoj mreži.

Iako je otkrila da ova rutina ima mnogo prednosti, neki korisnici TikToka su u potpunoj neverici. Meri je nedavno podelila proces brijanja lica, kada je objasnila da je brijanje dobro za uklanjanje mrtvih ćelija kože i ulja sa lica, a kao bonus, šminka se lakše nanosi.

U videu, Meri je pokazala kesu potpuno novih brijača za jednokratnu upotrebu i dodala kako svakog dana koristi nov.

„Ova rutina mi zaista pomaže da održim kožu zdravom i blistavom“, rekla je u videu, a zatim je počela da brije lice, klizeći brijačem nagore po licu.

Meri je počela sa ovom metodom dok je išla na lasersko uklanjanje dlačica, ali zbog bolesti morala je da prestane s laserom, te je samo nastavila da koristi brijač.

„Ranije su mi dlake samo izazivale akne, tako da je ovo nešto najbolje za mene“, rekla je u videu.

Međutim mnogi su reagovali burno na njen postupak, pa su joj pisali „kako je to najgluplja stvar koju su videli u životu“.

Ali izgleda da je Meri delimično u pravu – brijanje lica može pomoći u poboljšanju kože, čineći je glatkom i sjajnijom. Ali, veliko ali!, za ovu namenu je potrebno koristiti maleni brijač ili trimer za ultra osetljivu kožu, nikako standardni brijač kojim biste brijali noge.

Kome je namenjen tretman?

Ako imate pojačane dlake na licu, a želite da ih se otarasite, ili ste vrlo osetljivi i prosto ne tolerišete čupanje dlaka.

Mnoge žene se ne usuđuju da obriju lice jer se boje da će im narasti jače dlačice. Ipak, stručnjaci objašnjavju da brijanje ne uzrokuje dodatni rast dlačica niti čini lice dlakavijim, kao i da je to zapravo mit.

Ukoliko ne želite same da se usudite na ovaj korak, proces možete obaviti kod stručnog lica.

Koliko su žene oduševljene ovom metodom govori i činjenica da Meri nije usamljeni slučaj žene koja brije lice svakog dana, a u nastavku pogledajte kako jedna od njih praktikuje ovu rutinu.

https://www.tiktok.com/@meagancarboney/video/7178103175239486763 Tiktok/meagancarboney