Nismo se ni okrenuli, a kraj godine samo što nije pokucao na vrata! Ova godina je bila nešto mirnija i manje turbulentna u odnosu na prethodne u kojima smo se borili protiv nevidljivog neprijatelja, ali je svakako bila dinamična kada je u pitanju omiljeni beauty svet koji ne prestaje da nas iznenađuje svojim novitetima i proizvodima čiju funkcionalnost možemo. ne čekaj da testiraš!

Kada su sastojci u pitanju, svaka godina je u znaku jednog sastojka oko kojeg se stvara prava pompa na društvenim mrežama. Najbolji pokazatelj za ovo je Gugl, u koji smo uneli najviše proizvoda sa – niacinamidom. Dakle, pitanja poput "kako uključiti proizvode sa niacinamidom u rutinu?" i "za šta koristiti niacinamid?" pronašla su se u gotovo svačijem pretraživaču, a zanimljivo je i da je ovaj sastojak skinuo sa trona donedavno omiljeni vitamin C, koji je proglašen najpopularnijim sastojkom 2022. godine.

Proizvodi sa niacinamidom su omiljeni na tržištu.
Shutterstock 

Ako još uvek niste uključili proizvod sa niacinamidom u svoju rutinu, sada je vreme da to promenite. Reč je o posebnom obliku vitamina B3 koji izuzetno pozitivno utiče na izgled kože lica, na primer, stimuliše energetski metabolizam ćelija i stvaranje kolagena, pa ne čudi što je danas ovaj sastojak u kozmetici naziva i pravi vitamin lepote kože.

Proizvodi sa niacinamidom zadržavaju optimalnu hidrataciju kože, smanjuju vidljivost proširenih pora i deluju regenerativno, umirujuće. Takođe, niacinamid je odličan u borbi protiv bubuljica i akni, hiperpigmentacijskih fleka i odličan je saveznik u anti-age rutini. Njegova prednost je u tome što, pored toga što je izuzetno efikasan, ga je veoma lako uklopiti u svakodnevnu rutinu nege kože, a u nastavku smo odabrali nekoliko favorita koje vredi kupiti!

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%
www.metropoliten.rs 

Paula’s Choice 10% Niacinamide Booster

Paula’s Choice 10% Niacinamide Booster.
amazon 

SkinCeuticals Discoloration Defense Corrective Serum

SkinCeuticals serum.
SkinCeuticals 

La Roche-Posay Retinol anti-age serum za regeneraciju s retinolom

La Roche-Posay Retinol anti-age serum za regeneraciju s retinolom.
la roche posay 

Balea Niacinamide & AHA Peeling