Negovano i zategnuto lice bez bora nemoguće je dobiti bez pravilne nege. Naravno, starenje ne možemo zaustaviti, ali možemo preduprediti prve bore i nepravilnosti i duže zadržati blistav ten i jedru kožu. Upravo tu nastupaju negujuće kreme kao prvi korak na putu do mladolikog lica. A ovde je nemoguće ne spomenuti noćnu negu, iako su mišljenja podeljena.

Sa jedne strane su oni koji tvrde da je u pitanju samo marketinški trik, te da noćne kreme ne rade ništa više od dnevnih, ali je činjenica da naša koža nije izložena istim uslovima kada smo u pokretu i kada spavamo, te je noć idealan trenutak kada lice možemo nahraniti moćnim sastojcima i dozvoliti im da odrade svoju "magiju". 

serumi mogu usporiti starenje.
Shutterstock 

U poslednje vreme, noćni serumi dobijaju na popularnosti jer im nije potrebno toliko vremena da ih koža upije kao što je primer kod noćnih krema koje su uglavnom "teže" teksture, te je samim tim potrebno da "odstoje" na koži. To naravno ne znači da noćne kreme treba potpuno izbaciti iz upotrebe - ne. Serumi su tu da zapravo pojačaju njihovo dejstvo i pripreme kožu za sledeći korak nege, kako biste je na najbolji način oporavili od spoljnih faktora koji utiču na starenje kao što su vetar, zagađenje, hladnoća... i kako bi je dodatno hidrirali. 

noćni serumi su moćniji od noćnih krema.
Shutterstock 

U nastavku smo izdvojili nekoliko sjajnih proizvoda koji će odraditi odličan posao i to sve dok vi spavate mirnim snom, a rezultat će biti obnovljena koža, gotovo kao da ste koristili botoks, te svež i blistav izgled. 

Eucerin Hyaluron-Filler noćni piling & serum

Eucerin Hyaluron-Filler noćni piling & serum neguje kožu dok spavate.
lilly.rs 

PIXI Overnight Glow Serum

PIXI Overnight Glow Serum deluje preko noći i neguje kožu.
Sephora.com 

Bare Minerals Active Cell Renewal Night Serum

Bare Minerals Active Cell Renewal Night Serum neguje lice dok spavate.
Sephora.com 

Dermalogica Overnight Repair Serum

dermalogica serum deluje uspešno na bore i fine linije.
dermalogica.com 

Estee Lauder Advanced Night Repair Olay Regenerist Night Renewal Elixir

Estee Lauder Advanced Night Repair Olay Regenerist Night Renewal Elixir čini čuda za kožu dok spavate.
jasmin