Noć predstavlja idealno vreme za negovanje lica jer tada mirujemo i koža ima vremena da upije delotvorne sastojke. Pored dobrog sredstva za čišćenje i seruma, na svakoj kozmetičkoj polici mora se naći i dobra hidratantna krema za noćnu negu. Mnogi skeptici će reći da nema razlike između dnevne i noćne kreme, ali to je samo još jedan mit na koji ne treba nasedati...

Noćna krema za lice.
Shutterstock 

Možda krema za licene zna kada je dan, a kada noć, ali naša koža to odlično zna. Noćna krema se itekako razlikuje od dnevne, kada su koži potrebne kreme lakše i tečnije teksture, koje će koži poslužiti i kao dobra podloga za šminkanje. S druge strane, formula noćnih krema treba da bude nešto gušća i bogatija i da omogući koži da se regeneriše.

Noćna krema za lice je gušće teksture.
Anna Bizon/Gpoint Studio 

Dok spavamo, naša koža prolazi kroz proces regeneracije, odnosno obnavljanja ćelija koje su tokom dana bile izložene vetru, niskim temperaturama i svim drugim spoljnim, agresivnim faktorima, zbog kojih dolazi do oštećenja kože.

Noćne kreme su one koje popravljaju oštećenja u korenu i daju koži zdrav, obnovljen i sjajan izgled. Takođe, danas se na tržištu može naći zaista veliki broj noćnih krema, ali drogerijska ponuda je nešto što svakako zaslužuje našu pažnju. U nastavku možete pronaći proizvode čiji je odnos cene i kvaliteta zaista sjajan, vredan svake pažnje!

Mixa Hyalurogel noćna krema za lice

Nega obogaćena hijaluronskom kiselinom kao i hranjljivim i umirujućim uljem divljeg lana. Kremasta tekstura noćne kreme stvara zaštitni sloj koji deluje na osetljivu kožu celu noć i ojačava barijeru kože.

Mixa krema za lice.
lilly.rs 

Vichy Liftactiv Supreme

Potpuna nega protiv bora i za čvrstoću kože sa dugotrajnim efektom liftinga. Za žene iznad 40 godina, koje žele potpuno delovanje protiv bora, čak i dubokih, gubitka čvrstoće i starenja kože.

vichy krema za negu lica.
vichy 

 Ziaja Goat's Milk noćna krema s kozjim mlekom

Ziaja Goat's Milk noćna krema s kozjim mlekom.
lilly.rs