Iako je starenje kože sasvim normalan i prirodan proces, prve znakove bismo ipak radije odlagali koliko god možemo. Upravo zbog toga se mnogi podvrgavaju tretmanima podmlađivanja, od kojih je botoks najpopularniji. Reč je o tretmanu koji deluje tako što sprečava kontrakciju mišića i najčešće se koristi u estetskoj medicini za uklanjanje bora na čelu i oko očiju.

S druge strane, veoma slični rezultati i mladolik izgled kože lica mogu se postići kvalitetnom i istrajnom rutinom nege kože. Bore i fine linije na koži lica jedan su od najčešćih pokazatelja naših godina, čiju preranu pojavu možemo sprečiti kvalitetnom negom kože, kao i zlatno pravilo svake rutine, a to je redovno korišćenje SPF proizvoda. Pored njih, pravo malo čudo u nezi čine i serumi.

Za razliku od krema koje se zadržavaju na površini same kože, serumi prodiru duboko u sve njene slojeve i tako neguju kožu iznutra. Takođe, njihova upotreba je prilično jednostavna i nanose se na očišćenu kožu lica, pre hidratantne kreme. Zbog činjenice da su serumi poznati kao najefikasniji neinvazivni načini za borbu protiv znakova starenja, vredi ih uključiti u svoju svakodnevnu rutinu nege kože, a pored rešavanja problema kao što su fine linije i bore, oni su takođe sjajni i za tretiranje drugih nepravilnosti kože kao što su hiperpigmentacija, suvoća, upale... zato pogledajte naše favorite u nastavku!

Dr. Barbara Sturm Super Serum

Ovaj moćni koktel protiv starenja koji hidrira i prepun je aktivnih antioksidativnih sastojaka koji neguju kožu, dok vidljivo smanjuju pojavu iritacija. Poseduje dva moćna sastojka protiv starenja, koja pomažu u smirivanju kože i smanjenju vidljivih znakova iritacije: hijaluronsku kiselinu i glutation.

Dr. Barbara Sturm Super Serum za bore.
Dr barbara 

Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Contour Serum

Ovaj serum sa retinolom poboljšava moć samoobnavljanja kože kako bi poboljšao izgled bora i otpornost kože ne samo spolja, već i iznutra. Jedinstveni molekuli retinola oslobađaju i isporučuju sveže sastojke u trenutku nanošenja, pomažući da se duboke bore i opuštena koža vidno podignu iznutra. Održava kožu mekšom, glatkom, elastičnijom i blistavom.

Shiseido serum protiv prvih znakova starenja.
shiseido.co.uk 

Perricone MD Deep Crease Serum

Serum je dizajniran da cilja na najtvrdokornije duboko postavljene linije, nabore i bore, uključujući i duboke bore na čelu. Ovaj intenzivno hidratantni serum je formulisan sa acil-glutationom koji pomaže u smanjenju izgleda dubokih bora i nabora tako što štiti i obnavlja kožu. Redovnim korišćenjem nesavršenosti izgledaju pliće, a linije izbrisane, dok mešavina vitamina F vraća gipkost vidljivo poboljšavajući barijeru vlage kože.

Perricone MD Deep Crease Serum za prve bore i fine linije za licu.
Perricone 

IT’S SKIN POWER 10 FORMULA WR Effector Serum

Power 10 Formula WR serum je visoko koncentrovani serum za lice protiv bora sa ekstraktima kavijara i adenozina koji svojim zajedničkim delovanjem dokazano redukuju pojavu bora i “finih linija” i poboljšavaju elastičnost kože. Redovnom upotrebom WR Effectora smanjuje se vidljivost bora, koži se obezbeđuju potrebne hranjive materije i vitalnost, unapređuje se metabolizam ćelija i poboljšava elastičnost, a sveukupno koža izgleda zategnutije, čvršće i mlađe.

Its skin serum protiv bora.
Its skin 

Paula's Choice Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum

Ekskluzivna formula koja sadrži jedinstvenu mešavinu visoko stabilizovanog retinola, antioksidanata dobijenih iz vitamina i umirujućih biljnih ekstrakata protiv starenja. Ovaj svilenkasti serum kombinuje čisti retinol i moćne antioksidante kako bi koži pružio čvršći osećaj, zagladio i omekšao fine linije i bore i obezbedio hidrataciju tako da koža bilo kog uzrasta može izgledati blistavo i revitalizovano.

Serum za izražene i duboke bore na licu.
Paula's Choice