Ove jeseni teško da postoji popularnija nijansa noktiju od takozvane "grunge" koju su davnih devedesetih obožavale "žestoke" devojke poput Gven Stefani, ali i supermodeli kojima je ovo maltene bio zaštitni znak.

Ipak, iako su tada bile zastupljene dve do tri nijanse braon, danas je to potpuno drugačije, a u "grunge" reon spadaju nijanse koje u sebi imaju pepeljasto sivu, braon, maslinastu i kaki. 

Ova paleta savšreno se uklapa uz zagasite boje jeseni, pogotovo kod onih koji drže do sofisticiranog look-a, bez preteranog ukrašavanja noktiju.

Inače, grunge je na velika vrata vratio niko drugi do manikir slavnih Tom Bačik, koji je zadužen za brigu o noktima Dženifer Lopez, Selene Gomez, Nikole Pelc, Kamile Kabeljo... 

On je na svom Instagram profilu podelio fotografiju manikira Džej Lo upravo sa ovom bojom, nametnuvši je istog momenta kao vodeći trend.

Naravno, ne treba ni da napominjeno da je ova nijansa postala jedna od najtraženijih u salonima širom Amerike i Evrope, a it devojke utrkivale su se koja će pre da je ponese.

Zanimljivo je i da grunge posebno dobro izgleda u mat varijanti, ili kada se kombinuje sa glossy završnicom, zbog čega daje mogućnost bezbrojnog kombinovanja.

Takođe, grunge stil odgovara svima, nevezano za dužinu noktiju, oblik ili samu nijansu kože, jer se upravo dodavanjem drugih tonova pronalazi idealna nijansa samo za vas, bez preteranog odstupanja. 

Idealna je i kao baza za drugi trend - chocolate glaze donut, koji je proslavila Hejli Biber, a koja je upravo preko ovakve nijanse nanela shimmer prah za svetlucavi efekat.

Hejli biber nosi chocolate glazed donut.
Instagram 

Zagasita nijansa definitvno je jedan od vodećih trendova jeseni 2022, a mogućnosti nijansiranja gotovo su neograničene, te u nastavku pogledajte primere vodećih trendseterki i izaberite stil koji vam se najviše dopada.