Društvene mreže svako malo iznedre novi trend kada je reč o nezi kože, ali teško da je ijedan izazvao ovoliki bum kao što je to uradio takozvani "hidrantni sendvič". Ovoliku slavu duguje ponajviše tome što nije u pitanju još jedan prazni trik, već nešto što se i te kako pokazalo delotvornim, te ne čudi što je bjuti zajednica bukvalno opsednuta negom na ovaj način. 

Ukoliko vam još uvek nije jasno o čemu je reč, dozvolite da pojasnimo. U pitanju je poseban redosled nanošenja proizvoda za negu kože kojim se optimizuje njihov učinak i postižu najbolji rezultati

BJUTI ZAJEDNICA SE KUNE U "HIDRANTNI SENDVIČ" Sve o rutini nege koja daje neverovatne rezultate  TikTok/josiemaran

Postupak:

Rutinu nege najpre treba započeti laganim sredstvom poput hidratantnog spreja, tonika ili micelarne vode. Nakon toga slediserum sa hijaluronomkoji je must, pogotovo kada pređete tridesetu. Nakon toga ponavljate prskanje hijalonskim sprejom ili termalnom vodom, i konačno, negu kože finiširajte bogatom hidratantnom kremom koja će joj pružiti sve neophodne sastojke, pružiti potrebnu vlažnost i zaštititi od štetnih slobodnih radikala.

hidrantni sendvič je hit metoda nege na društvenim mrežama.
TiKTok 

Kome je ovakva metoda nege namenjena

"Hidrantni sendvič" veoma prija ljudima koji imaju suvu kožu jer se na ovaj način vraća potrebna vlaga i zadržava jedrina i mladolikost. No, sa druge strane, i osobe koje imaju masniju kožu tvrde da su na ovaj način normalizovali ten, ponajviše jer ne postoji strah od zapušavanja pora jer se koriste lagani proizvodi.

Takođe, što je koža bolje hidrirana, to će lučiti manje sebuma, pa će samim tim biti manje masna i manje sklona aknama. Inače, iako je ova metoda tek sad dobila zasluženo "mesto pod suncem", zapravo su joj "zeleno svetlo" odavno dali kozmetičari i dermatolozi koji ističu da je ovaj redosled nanošenja proizvoda za negu najoptimalniji jer se njime postiže odlična hidratacija i dugoročno obezbeđuje zdrava koža i lep, svež i blistav ten.