Svi imamo tamne kolutove oko očiju, s tim što su im neki manje, a neki više skloni. Dodajte na to način života, kao što su stres, nedostatak sna, mnogo vremena za ekranima, i dobićete rezultat podočnjaka za koje mislimo da su vidljivi na kilometar.

Svaka žena zna koliko je važna pravilna nega kože, a jedno od područja koje nam često zadaje najviše problema je ono oko očiju. Upravu tu je koža vrlo tanka pa se na njoj odmah vide znakovi umora poput podočnjaka ili natečenosti. Uz to, koža često može biti i dehidrirana te je njena suvoća najbrže vidljva oko očiju. Upravo zato, nipošto ne bismo smeli da zaboravljamo važnost nege okoloočnog područja.

Maske za podočnjake čuvajte u frižideru.
Freepik 

S tim u vezi, zavirili smo u bogatu beauty ponudu i izdvojili pet najboljih maski za podočnjake koje vas sigurno neće razočarati.

1. Gold Foil - Wrapping Eye Mask

Zlatna maska za područje ispod očiju sa hijaluronskom kiselinom, hidrolizovanim kolagenom, koenzimom Q10, adenozinom i ekstraktom soje. Obezbeđuje intenzivni anti-aging tretman koži na području ispod očiju, vraća joj čvrstinu, umanjuje vidljivost bora i „osvežava“ pogled.

Zlatna maska za podočnjake.
lilly.rs 

2. Garnier - Hydra Bomb Eye Sheet Mask

Osvetljavajuća maska za oči obogaćena hijaluronskom kiselinom i sokom od pomorandže za podočnjake i smanjenje kesa oko očiju. Revitalizuje i hidrira kožu za celokupno svežiji izgled.

Garnier maska za podočnjake.
Garnier 

3. Revolution - Gold Hydrogel; Hydrating Eye Patches

Ako vaše oči izgledaju umorno i sivo, ova Revolution maska za podočnjake vam nudi praktično i efikasno rešenje za budnu, svetliju i svežu konturu očiju.

Revolution maska za podočnjake.
Revolution 

4. The Body Shop - Drops of Youth Eye Mask

Noć je prilika da vaša koža napuni baterije, a ova maska za podočnjake će biljnim matičnim ćelijama i ekstraktom krastavca efikasno hidrirati okoloočno područje i obrisati tragove umora.

The Body Shop maska za podočnjake.
The Body Shop 

5. Essence - Ticket For a Break Hydrogel Eye Patches

Formula sa hijaluronskom kiselinom i crvenim bobicama hidrira nežnu kožu ispod očiju tokom 24 sata i stvara potpuno budan izgled. Beauty savet: Za efekat hlađenja protiv natečenih podočnjaka, pre otvaranja čuvajte flastere u frižideru i koristite tako rashlađene.

Essence maska za podočnjake.
essence