Svi sa problematičnom kožom i aknama znaju onaj grozan osećaj kad se sprema nova bubuljica... Čak i ako nemate učestale probleme, možda imate masniju kožu ili vam se javljaju bubuljice pre početka perioda.

Borba sa mitiserima ili manjim bubuljicama je jedno, ali kad dođu one veće, ili potkožne hormonske akne to je druga stvar i nimalo nije prijatna. One prosto učine da se osećate loše i nekako obeleženo. Imate osećaj kao da ceo svet gleda u vašeg novom "prijatelja" na licu poput ove dole ilustracije. A ko za inat, uvek se desi da izađu pre važnog događaja.

Ukoliko ste probali mnoge tretmane i nisu bili baš delotvorni preporučujem da isprobate flastere za bubuljice. Oni su poslednjih godina postali vrlo popularni, a sve je krenulo iz Koreje koja prednjači u inovacijama na polju nege kože. Oni su napravljeni od hidrokoloidnog materijala koji ima plastičan osećaj ali je vrlo mekan i savitljiv. Takvi flasteri su se koristili za previjanje rana u bolnicama još od osamdesetih godina. Imaju sposobnost da upijaju vlagu i samim tim izvuku sebum iz bubuljice.

Ovi flasteri neće učiniti da vaša bubuljica magično nestane. Međutim, cilj je da se upaljeno mesto mnogo brže povuče i prođe. Ja sam ih do sada koristila samo tokom noći i imam utisak da zaista pomognu. Manje bubuljice se smanje i izravnaju, dok one potkožne izbiju na površinu pa se lako mogu istisnuti.

Dakle, moje iskustvo sa ovim flasterima je vrlo pozitivno i uvek moram da imam neki pri ruci. Naravno, možete ih nositi i tokom dana i transparentne verzije se dosta dobro kamufliraju na licu. Pečeve koji su oblikovani tako da imaju tanke ivice bukvalno ne možete identifikovati. Sa njima ujedno i štitite upaljeno mesto od spoljašnjih zagađenja tokom dana.

Nedavno su se pojavili i flasteri - stikeri, koji će ne samo pomoći kod bubuljica, već ćete imati i dizajniran ukras za lice. Pa za ljubitelje takve estetike preporučujemo ove zabavne varijante.

Kod nas možete nabaviti flastere brenda Cosrx u Lilly drogerijama, dok ostale brendove možete poručiti sa Ebay.com, yesstyle.com ili jolse.com sajta.