BOB KOJI JE HIT JER SE LAKO ODRŽAVA I IZGLEDA KUL: Za stilizovanje su vam potrebna samo ova 2 proizvoda

Slojevi i razdeljak sa strane daju volumen kosi i olakšavaju stilizovanje jer je dovoljno osušiti kosu i dodati proizvod za teksturu.

instagram/ pollyhey

Na Instagramu ste sigurno već primetili bob, za koji kažu da dominira letnjom sezonom. Nazvan je „moderan Diana bob”, odnosno prepoznatljiv izgled princeze Dajane sada dolazi u modernijoj verziji.

Stil i frizura učinili su princezu modnom ikonom tog vremena, a i godinama kasnije milenijalci i generacija Z rado se sećaju njenih najboljih modnih trenutaka i iz njih crpe inspiraciju. Biciklistički šorts je modni primer, a primer je iz sveta lepote je njena bob frizura, koji sada dolazi u modernijoj verziji, piše Glamour.

Lepota ove frizure je u tome što, ako je dobro ošišana, nije zahtevna za održavanje. Ova frizura unosi i dozu svežine, preko potrebnu za leto, a frizeri ističu njen svestran karakter. Ako se umorite od razdeljka sa strane, možete se poigrati, a možete i pokušati da zaližite kosu, što će izgledati veoma šik.

Kod savremene verzije Dajaninog boba ključ je u načinu šišanja. Dužina je kraća, a vrhovi kose nisu savršeno zaglađeni, već prilično razbarušeni. Neophodno je, kažu frizeri, uložiti u sprej dobre teksture jer će kosi dati potrebnu raščupanost. Pored sprejeva za teksturu, frizeri preporučuju feniranje sa nastavcima za difuzor kako bi se istakla prirodna dinamika kose. Sušite kosu na visokoj temperaturi i maloj snazi, savetuju frizeri, a kada procenite da vam je kosa oko 85 odsto suva, isključite fen i ostavite da se osuši prirodnim putem. Za svečanije prilike, možete se poigrati sa stilizovanjem i ukovrdžati kosu peglom ili figarom kako biste stvorili meke talase.

Bonus video

This browser does not support the video element.

FRIZURA BOB ZA TANKU KOSU  Instagram/pollyvsayer

Izvor: Wanted A.N.