KOMBO 2 ULJA OD KOJIH KOSA RASTE KAO IZ VODE: Nemaju konkurenciju - utiču i na dužinu i na gustinu i brzo daju rezultate

Ukoliko vas muči opadanje kose, nije loše da isprobate i kombinaciju 2 prirodna ulja koja daju prve rezultate već nakon mesec dana, a oni koji su isprobali pokazali su mnoštvo novih vlasi.

instagram/negin_mirsalehi

Ukoliko mučite muku sa opadanjem kose, a želite da date šansu prirodnim rešenjima, nije loše da isprobate kombinaciju dva ulja koja, ako je verovati onima koji su ih probali, daju fantastične rezultate za brzo vreme. 

Reč je o maski za kosu koja se pravi od ulja jojobe i ruzmarina, a sigurni smo da ste ovu "mešavinu" već videli na mrežama, jer ljudi ne prestaju da je hvale. 

Shutterstock 

Kako je i pokazala jedna korisnica TikToka, ona je nakon 4 meseca korišćenja dobila mnoštvo novih dlačica, a "bald spot" koji je imala na temenu potpuno je nestao. 

Šta je potrebno za ovu masku:

  • Bočica ulja jojobe (50 ml)
  • Pola bočice ulja ruzmarina za spoljnju upotrebu (nikako eterično)
  • Silikonski masažer za kosu

Korišćenje:

Jako je bitno da napomenemo da se ulje ruzmarina ne sme samo koristiti na skalpu jer može da izazove pogoršanje problema, već je uvek potrebno da se dodaje u neko bazno

Zato je jojoba bolji izbor bazu ta masku za kosu jer joj vraća vlažnost, pomaže rast i gustinu, održava prirodni balans skalpa. Najbolje je da u 50 ml ulja jojobe dodate pola bočice ulja ruzmarina i dobro promućkate, a potom nanesete ravnomerno na skalp. 

Nakon toga silikonskim masažerom dobro umasirajte, a ovaj korak je bitan kako biste stimulisali koren dlake.

Shutterstock 

Ostavite da odstoji od pola sata do par sati, ali nemojte preterivati kako vam se ne bi skalp zamastio, i potom dobro isperite. 

Oni koji su isprobali ovaj "recept" tvrde da se prve promene vide već nakon mesec dana, a veći rast nakon 6 meseci, ali napominjemo - jako je bitno da, nevezano šta koristite, istrajete sa upotrebom, s obzirom da ne postoji proizvod ili maska koji vam instant daju rezultate. Dajte vremena da se skalp i kosa naviknu na ono što koristite i ne zaboravite da jedno rešenje ne može da bude univerzalno za sve, te je bitno da pratite da li vašoj kosi i skalpu uopšte i odgovaraju proizvodi, nevezano da li su kupovni ili "domaći". 

I naravno, ukoliko vidite da se vaš problem sa opadanjem kose pogoršava, najbolje je da potražite pomoć lekara kako bi se utvrdio tačan razlog, ali i odgovarajuća terapija. 

Bonus video:

This browser does not support the video element.

KAKO NAPRAVITI PUNĐU AKO NEMATE DUGU KOSU  Instagram/hairtips.diy